Bryne vil ha Vålerenga-spiller

Bryne forhandler med Vålerengas Aki Riihilahti, mens Benny Lennartson avviser at Frode Olsen er Viking-aktuell. Les siste nytt fra Tippeligaen.

Bryne bekrefter at klubben er i forhandlinger med to finske fotballspillere: Tommi Kautonen og Vålerengas Aki Riihilahti, skriver Stavanger Aftenblad.

Både Kautonen og Riihilahti har landskamper for Finland. Førstnevnte kommer fra den finske klubben Vasa og er tiltenkt en venstrebackrolle i Erik Brakstads lag. Midtbanespiller Aki Riihilahti er for tiden på treningsleir i La Manga med Vålerenga.

- Olsen aldri aktuell

Viking-trener Benny Lennartson avviser at landslagskeeper Frode Olsen er aktuell for Stavanger-klubben.

- Frode Olsen har aldri vært aktuell og kommer heller ikke til å bli aktuell for Viking, sier trener Benny Lennartsson til Stavanger Aftenblad.

- Det at Frode Olsen brukte en agent til å lansere seg selv for Viking likte jeg særdeles dårlig, sier Lennartsson.

Fjørtoft-debut i Spania

Jan Åge Fjørtoft får sin debut for Stabæk under lagets treningsopphold i Spania i månedsskiftet mars-april. I Spania skal Stabæk-gutta blant annet møte Frode Olsens Sevilla i treningskamp. En kamp som trolig vil gå uten Stabæks landslagsspillere - Tommy Svindal Larsen, André Muri, Tobias Linderoth og Christian Wilhelmsson.

- Siden vi skal spille inn Fjørtoft på laget, ville det selvsagt vært en fordel å ha alle spillerne på plass til begge kampene. Men vi har lenge visst om disse landskampene, sier Anders Linderoth til Asker og Bærums Budstikke.

Finne til Tromsø

Midtstopper Hanri Myntti er klar for Tromsø, melder avisa Nordlys. Myntti er midtstopper på det finske U20-landslaget. 18-åringen, som er 196 centimeter høy, har skrevet under for fire og et halvt år. Planen er at han skal spille for den finske 1. divisjonsklubben Jaro denne sesongen og avslutte skolegangen. Myntti flytter trolig til Tromsø i desember.

Molde møter Sogndal

Molde spiller treningskamp mot nyopprykkede Sogndal i dag. Kampstart: 14.15. Kampen spilles i Abrahallen utenfor Trondheim. Om to uker skal Molde på treningsleir i Manchester - hvis ikke hele turen må avlyses på grunn av munn- og klovsykeepidemien. - Vi får ta opp den diskusjonen når vi kommer tilbake fra Trøndelag, men det er vanskelig å vite hvilken situasjon vi har om to uker. Men uansett må vi ut for å trene og spille kamper da, og blir det trøbbel med England får vi finne et alternativ, sier trener Gunder Bengtsson til Romsdals Budstikke.

Mossespiller gir seg

Årets sesong blir den siste med toppfotball for Carsten Johansen, skriver Moss Avis. Samtidig signaliserer Johan Petter Winsnes at sannsynligvis gir seg i Moss etter sesongen. Moss spiller treningskamp mot svenske Norrköping i dag.