EKS-EIER: Atle Brynestad eier selskapet CG Holding, som nå kan være med å vippe Lyn over til konkurs. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
EKS-EIER: Atle Brynestad eier selskapet CG Holding, som nå kan være med å vippe Lyn over til konkurs. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .Vis mer

Brynestad-selskap krever 4 millioner av Lyn

Etter salget av Ighalo.

|||• I går kveld: Lyn ikke konkurs før serien er over

Styret i Lyn Oslo avgjør klubbens framtid onsdag. Men et nytt millionkrav venter klubben.

Tidligere klubbeier Atle Brynestads selskap CG Holding hevder å ha krav på 4 millioner kroner fra Lyn, skriver Aftenposten. Cirka 3,8 millioner kroner er fra salget av Odion Ighalo fra Lyn til Udinese i fjor. I tillegg har selskapet et utestående beløp på 1,4 millioner kroner, men her aksepteres det en akkordløsning.

- Mediene har gitt inntrykk av at det er kun Norges Fotballforbund som ikke har akseptert en akkordløsning, men dette er ikke riktig. CG Holding aksepterer heller ikke en slik løsning når det gjelder pengene fra Ighalo-salget. Vi krever fullt oppgjør her. Vi mener FC Lyn har gjort en grov tilsidesettelse av avtalevilkårene, sier advokat Espen R. Hamar i Kvale & co. til Aftenposten.

Advokaten sendte brev med kravet til Lyn mandag. Hvis Lyn slås konkurs, vurderer selskapet å ta styret til retten. Advokatfirmaet har vært i kontakt med Lyn flere ganger for å finne en løsning.

- Men det hele havarerte i slutten av august. Derfor må Lyn komme opp med en redningsplan som innebærer at vi får dekket vårt krav fullt ut. Da går vi ikke videre mot styret i Lyn. Går klubben derimot konkurs, er styreansvaret i denne saken høyst aktuelt, sier Hamar.

Ledelsen i Lyn bestrider beløpet.

- Kravet fra CG Holding er en del av det gjeldsgrunnlaget vi operer med i oppryddingen vi er i gang med, sier Lyn-direktør Erik Langerud.

- Beløpet på 3,7 millioner kroner er vi ikke enig om, sier han til Aftenposten.

Lyn kan være sikret drift ut sesongen. En gruppe personer vurderer å bidra økonomisk slik at sesongen reddes. Dersom Lyn går konkurs, strykes Oslo-klubben fra tabellen. Det betyr at de lagene som har tatt poeng mot Lyn, mister disse poengene.

(NTB)


SOLGT TIL ITALIA: CG Holding krever penger for Odion Ighalos overgang i 2008. Foto:  Kyrre Lien  / SCANPIX
SOLGT TIL ITALIA: CG Holding krever penger for Odion Ighalos overgang i 2008. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer