Brynestad-selskap truer Lyn med søksmål

Klubben skylder dem fem mill.

I TRØBBEL: Lyn-direktør Erik Langerud forteller at Lyn skylder 10-14 millioner kroner. Foto: Morten Holm / SCANPIX
I TRØBBEL: Lyn-direktør Erik Langerud forteller at Lyn skylder 10-14 millioner kroner. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

|||Styret i Lyn risikerer personlige erstatningssøksmål fra sin tidligere eier CG Holding, skriver Aftenposten.

Gjeldsnemnda i Atle Brynestad-selskapet CG Holding vurderer grunnlaget for et søksmål mot styremedlemmene i Oslo-klubben. Årsaken er ifølge avisen angivelig misbruk av penger i den konkurstruede fotballklubben.

- Vi vil vurdere hva slags tiltak vi skal gjøre mot Lyn. Samtidig vil vi se om styret har handlet på en forsvarlig måte, og om det er grunnlag for erstatningskrav. Det er ikke fattet noen beslutning, men dette vil vi ta stilling til raskt, sier advokat og leder i gjeldsnemnda i CG Holding, Tom Hugo Ottesen, til Aftenposten.

VG skriver at Atle Brynestads selskap har mer enn fem millioner kroner til gode hos Oslo-klubben. CG Holding etterga over 15 millioner kroner i forbindelse med salget av Lyn i fjor.

Lyn bekrefter overfor VG at de har fått fullt oppgjør for spissen Odion Jude Ighalo som ble solgt til italienske Udinese i fjor. CG Holding har ikke fått sin andel av overgangen.

- Nei, de har ikke fått de pengene de har krav på, sier Lyn-direktør Erik Langerud til VG.

Han vil ikke kommentere om Lyn allerede har brukt opp pengene. Totalt har Lyn en kreditorgjeld på mellom 10 og 14 millioner kroner. Ifølge Dagbladet har Lyn 10 uoppgjorte saker. Det samlede kravet som er sendt til inkasso er på 1 548 606 kroner. Det største enkeltkravet er på over 700 000.

(NTB)