Brynestad sitter på Edu-millionene

Får klubben bruke dem?

ULLEVAAL STADION(Dagbladet.no): Lyn tok tre poeng hjemme mot Strømsgodset i går, og får med det både avstand til bunnlagene og ekstra tid til å fortsette «prosjekt Lyn».

- Vi kan ikke, eller vi vil ikke, hente dyre etablerte tippeligaspillere. Vi satser på en topplass de neste 2-3 åra med vår strategi med å satse på unge spillere, sier Sportsdirektør Torgeir Bjarmann til Dagbladet.no.

I gårsdagens kamp var det Espen Hoff som satt inn vinnermålet etter en snau time. 26-åringen blir for veteran å regne i et lag som nå stort sett består av unggutter. Henning Berg beskrev det som tidenes yngste tippeligalag etter kampen.

Hoff innser at mer ansvar ligger på hans skuldre nå, og at det begynner å bli tynt mellom de erfarne tippeligaspillerne. Men han vil ikke gå inn i noen offentlig debatt om hvorvidt klubben trenger nye profiler.

- Burde klubben nå investere i noen mer erfarne profiler?

- Jeg vet ikke hvor mye jeg skal si om det. Debatten får vi heller ta innad, men vi må ha en åpen dialog om hva som er best, både mellom spillere, trenere og klubbledelse, sier målscoreren til Dagbladet.no

Ikke storkjøp

Ifølge klubbens ledere er planen klar. Pengene fra salgene av Edu(40 mill), Gislason(10) og Halfredsson(5), vil ikke i sin helhet bli sprøytet inn i overgangskassa.

- Hva skal disse pengene brukes til?

TRENGER MER ERFARING? Lyns unge lag kunne juble til slutt mot Strømsgodset. Etter salget av Edu og Gislason har klubben millioner på bok, men få erfarne tippeligaspillere i startelleveren. Foto: SCANPIX
TRENGER MER ERFARING? Lyns unge lag kunne juble til slutt mot Strømsgodset. Etter salget av Edu og Gislason har klubben millioner på bok, men få erfarne tippeligaspillere i startelleveren. Foto: SCANPIX Vis mer

- Atle (Brynestad) har ikke akkurat tjent penger på Lyn så langt. Vi hadde ikke vært i Tippeligaen, vi ville vært et andre- eller tredjedivisjonslag uten hans innsats, sier Bjarmann til Dagbladet.no

- Betyr det at Brynestad kan komme til å bruke pengene andre steder i konsernet?

- Det koster penger å drive toppklubb, og det er mange huller å fylle i Lyn. Vi håper å utvikle klubben, spesielt med et nytt treningsfelt, men mer detaljert må du snakke med daglig leder, sier Bjarmann.

Konsern-økonomi

Administrerende direktør i Lyn, Erik Langerud sier Lyn opererer med konsern-økonomi på lik linje med de andre delene av imperiet. Dermed er det i Brynestad som sitter på pengesekken med Edu-millionene. 

-Vi er helt avhengig av å ha et konsern i ryggen, sier Langerud.

Han håper, men kan ikke garantere at pengene blir brukt i utviklingen av klubben.

- Konsernet har tidligere støttet dere med midler, når går det andre veien? Når vil det hentes penger ut?

- Dette går begge veier, uten regler eller datoer. Det avhenger av hva som skjer, men vi har et sunt forhold. Jeg er trygg på at dette er penger som blir brukt til å utvikle klubben.


Ny nigerianer på vei
Det som er klart, er at Lyn kjøper den nigerianske unggutten Odion. Spissen er akkurat fylt 18 år, men spiller allerede på det nigerianske U23-landslaget.

- Han er på plass så fort arbeidstillatelsen går i orden, og er en talentfull 18-åring, selv om han ikke blir en direkte erstatter for Edu, sier Bjarmann.

TAKKER ATLE: Sportsdirektør Torgeir Bjarmann sier Lyn ville spilt i andre eller tredjedivisjon hvis det ikke var for innsatsen til Atle Brynestad.
RIKING: Smart Club-eier Atle Brynestad sitter med pengeposen i Lyn. Nå kan eieren få hendene på noen av Edu-kronene.
UNGDOMMEN: Lyn satser på ungdommen, denne krabaten var nok ennå noen år unna førsteelleveren, men fikk være med på Ullevaal i går, da Lyns ungdomsklubb Lynus ønsket spillerne velkommen.