«Bryr meg ikke om at jeg ikke scorer»

MALLORCA: Mallorca- Valencia 2- 2. Etter 382 minutter scoret endelig Valencia igjen. Men ikke John Carew. - Det tenker jeg ikke på. Spillemessig var dette en framgang for laget. Det er viktigst, sier Carew etter kampen i går.

I går ble John byttet ut med Alonso et kvarter før slutt.

Det betyr ganske nøyaktig seks og en halv times seriespill uten scoring for mannen med åtte seriemål så langt i La Liga - ni totalt for Valencia.

Men statistikken bekymrer ikke John.

- Se hva laget har gjort den siste tida. Vi hadde ikke scoret på de tre siste kampene. Det er laget som scorer målene, og i de siste kampene har vi slitt mer enn vi gjorde tidligere i sesongen, forklarer John.

Bortsett fra mot Real Madrid sist (0- 1), har han likevel vært veldig nær scoring i de siste kampene. Også i går. Og spesielt etter 19 minutter:

Utenfor

En av altfor få ganger ble han hurtig spilt igjennom bakfra. John startet, løp fra Mallorca-forsvaret og kom skrått inn aleine med keeper. Som ramla.

- Jeg så at han falt, og skyndte meg for å skyte før han kom opp. Men ballen spratt på ei tue, og treffet ble dårlig, forklarer John.

Så i stedet for en utlikning bare tre minutter etter at nigerianeren Etoo hadde utnyttet en dårlig Valencia-klarering, rullet avslutningen fra nordmannen utenfor den lengste stanga.

- Surt, sier John.

- Føler du presset etter såpass mange minutter uten scoring?

- Det føler jeg hele tida. Men for å si det sånn: Hadde ikke konkurransen vært så hard, så hadde jeg antakelig heller ikke scoret såpass mange som jeg har gjort.

Sko i hånda

Et annet men: Hadde Valencia vært enda flinkere til å spille igjennom Carew raskere i bakrommet, så hadde han scoret enda flere. Det er John enig i.

- I Rosenborg ville jeg nok blitt spilt igjennom oftere. Men dette handler igjen om at laget fungerer. I tidligere kamper har jeg kommet til flere avslutninger fordi rytmen og timingen har vært bedre, sier John.

Han kom ut av garderoben med en semsket sko i hånda og en plastsandal på høyrefoten. Smellen i vristen kom da han fyrte av et skudd, men traff knottene til midstopper Nadal reinere enn ballen.

- Det gjorde sinnssykt vondt. Men dette går over i løpet av en dag eller to. Ingen fare, sier John.

Fikk skryt

Mallorca var litt bedre før pause, Valencia mye bedre etter. Det skjedde noe med dem i pausen. Aggressiviteten og tempoet ble skrudd opp et hakk, og Mallorca fikk ikke andre sjanser enn den de scoret på.

- Andreomgangen er noe av det bedre vi har gjort på lenge. Og vi fikk skryt fordi vi snudde kampen. Mallorca har slått både Barcelona og Real Madrid hjemme, sier John.

Og til tross for at målene mangler for tida, så framstår han som en svært viktig mann for Valencia. Nordmannen er tydelig fryktet, og binder hele tida opp minst en midstopper. Han vinner stort sett alle dueller i lufta, han er alltid nede på cornere imot, og han er en sjansegarantist selv på mindre gode dager.

<B>GODT FORSØK:</B>John Carew på Valencia forsøkte seg med brassespark mot Mallorca, med endte opp med et frispark mot seg.