- Bryr meg ikke om penger

Petter Solberg (27) ligger i lønnstoppen blant norske idrettsutøvere, men rallyrikingen fra Spydeberg mister ikke hodet av den grunn.

- Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om penger, jeg. Har alltid vært veldig forsiktig med pengebruk. Ellers hadde jeg ikke kommet dit jeg er nå, sier Petter Solberg til Dagbladet.

I fjor hadde østfoldingen rundt ni millioner kroner i grunnlønn hos Subaru. Bonuser medregnet ble summen hele 15 millioner kroner.

Likevel står han bare oppført med vel 1,8 millioner kroner i skattbar inntekt og 2,8 millioner kroner i formue. Verken Solberg selv eller hans rådgiver, Jim Carlsen, ønsker å kommentere eventuelle smarte investeringer i utlandet eller fondsplasseringer.

For bare fire år siden hadde Solberg en inntekt på ca. 150 000 å rutte med. Alt av penger og tid gikk med til motorsporten.

God avkastning

- Det har gitt god avkastning, humrer han.

Ford-kontrakten han undertegnet i 1998 snudde opp ned på alt. De to siste åra har Subaru nytt godt av rallytalentet. Han har ett år igjen av kontrakten, og bilfabrikken vil svært gjerne at Solberg forblir i stallen deres.

- Har pengene forandret deg?

- Den samme

- Nei. Jeg har det like bra i dag som jeg hadde det som blakk 23-åring. Men på enkelte områder har ting forandret seg. Jeg har for eksempel gått over fra pølser til kylling. Og så har jeg begynt å betale i bomringen, spøker lysluggen.

Millioninntekt til tross: Petter må fremdeles se langt etter det rallysirkusets beste kjører, Colin McRae, håver inn i årlig lønn, nemlig 100 millioner kroner.

Men skriver Solberg under for Subaru neste år, kan han forvente en mangedobling av lønna. Ifølge Jim Carlsen signerer ikke 27-åringen for enhver pris.

FRA PØLSER TIL KYLLING: Petter Solberg hadde et lukrativt år i fjor. Nå har han råd til å kjøpe kylling i stedet for pølser.