LEVERTE IKKE: Andreas Thorkildsen noterte seg for et lengstekast på 80,37 meter. Spydkasteren sier til Dagbladet at han ikke legger for mye i kvaliken. Foto: SCANPIX.
LEVERTE IKKE: Andreas Thorkildsen noterte seg for et lengstekast på 80,37 meter. Spydkasteren sier til Dagbladet at han ikke legger for mye i kvaliken. Foto: SCANPIX.Vis mer

- Bryr meg ikke så mye om kvaliken

Thorkildsen skuffet med 80,37 meter.

BERLIN (Dagbladet.no): - Jeg hadde ikke foventet noe kjempekast i dag heller. Og ærlig talt så bryr jeg meg ikke så mye om kvaliken. Det viktigste er å komme seg til finalen. Og jeg hadde blitt sjokkert om 80 meter ikke hadde holdt til det, sier Thorkildsen til Dagbladet etter tre kast som langt fra var teknisk fullkomne på Olympiastadion i Berlin i ettermiddag.

Det første kastet ble mislykket og dødt, før Thorkildsen noterte seg for 80,37 meter i andreomgang.

På siste forsøk landet spydet på 79,93 meter.

- Jeg hadde ikke akkurat noen knall kvalifisering i Beijing i fjor heller, men det gikk ikke så verst likevel, minner Thorkildsen om.

Treneren ikke bekymret

Heller ikke trener Åsmund Martinsen var så veldig bekymret etter Thorkildsens tre kvalikkast, selv om målet var å nøyer seg med ett forsøk og ta kvalikgrensa med en gang.

- Det klarte han som kjent ikke. Men dette er ikke noen krise på noen måte. Kastene hans gikk litt høyt i dag. Og han manglet litt driv i tilløpet. Det skal vi snakke om i morgen og kanskje drille litt på så vi får rettet det opp til søndagens finale, sier Martinsen til Dagbladet.

Mistet flyten
Både Thorkildsen selv og trener Martinsen er veldig kritiske til størrelsen på kvalifiseringsgruppene i spyd.

Etter at kravene til VM-deltagelse er blittsenket, har 48 spydkastere kvalifisert seg til VM.

Med bare to kvalgrupper blir det 24 kastere i hver.

- Altfor mange. Det tar veldig lang tid mellom kastene. Jeg mistet helt flyten. Ikke får vi kastet og ikke får vi varmet opp. Dette må de gjøre noe med, eventuelt begynne med tre grupper, sier Thorkildsen.

- Men det blir mye bedre i finalen. Der er vi bare tolv.

- Du er ikke det minste urolig?

- Nei, hvorfor skulle jeg være det, jeg vet nemlig hvordan dette ender, sier Andreas Thorkildsen til Dagbladet.no

Men hvordan det ender, deet vil han helst holde for seg selv. Foreløpig.