Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bryr seg bare om å slå Rekdal

Solskjær likegyldig til å tangere Flo i antall landslagsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BUDAPEST (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær betegnet målene han scoret mot Ungarn i går som gedigne gavepakker.

Det kan han vanskelig arresteres på, men at det var nettopp Solskjær som kom til sjansene var alt annet enn tilfeldig.

To mål på tre sjanser er mer enn godkjent. For perfeksjonisten Solskjær - som tidligere denne uka refset sine egne prestasjoner på landslaget - var det bare helt passe.

- Jeg skulle scoret tre, men det var godt å score. Bare det å spille fotball er godt for meg, sier United-spissen, og legger til:- Perioder av kampen var jeg bra, i andre perioder var jeg mindre bra. Det viktigste er at vi vinner.

Klart foran Reka

I løpet av ti dager har scoret både for Manchester United og landslaget.

De to han besørget i går gjør at han har nå har 23 mål på 64 landskamper. En journalist konfronterte Solskjær med at han dermed tangerte Tore André Flo i antall scoringer - uten at det gjorde nevneverdig inntrykk.

- Det betyr ikke noe. Toré Andre har vært enormt god for Norge, så det er så klart artig å ha like mange mål som ham. Men det er ikke noe mål å bli den mestscorende på landslaget, sier Solskjær - som nå er 10 mål bak tidenes største måltjuv for Norge - Jørgen Juve.

KONKURRERER: Ole Gunnar Solskjær gleder seg over at han har passert Kjetil Rekdal på scoringsstatistikken. Her konkurrerer de to under en landslagstrening i 1998. Å passere Toré Andre Flo, derimot, er ikke like viktig for ham. Foto: ERIK JOHANSEN/DIGITALT KAMERA
KONKURRERER: Ole Gunnar Solskjær gleder seg over at han har passert Kjetil Rekdal på scoringsstatistikken. Her konkurrerer de to under en landslagstrening i 1998. Å passere Toré Andre Flo, derimot, er ikke like viktig for ham. Foto: ERIK JOHANSEN/DIGITALT KAMERA Vis mer

Å ha distansert Kjetil Rekdal på scoringsstatistikken er derimot viktig for United-spissen. To mål i går betyr at Solskjær nå har seks mål mer enn romsdalingen. - Jeg har i hvert fall passert Kjetil Rekdal i antall mål, så det er da noe, fleipet Solskjær til Dagbladet.no på fredagens pressemøte.

Vil ikke hviles

Landslagssjef Åge Hareide har tidligere signalisert at det er svært aktuelt å la Solskjær hvile til kampen mot Moldova på onsdag.

Slik blir det ikke om 33-åringen får viljen sin.

- Jeg er klar for å spille mot Moldova. Men vi skal vinne den kampen, enten det er med eller uten meg på laget, sier han diplomatisk.

At Ole Gunnar Solskjær er verdens mest berømte nordmann var lett å merke på Ferenc Szusza stadion i går. Som eneste norske spiller fikk han pipekonsert da navnet hans ble ropt opp over høyttaleren - som gikk over i applaus i løpet av kampen.

Men også etter kampen viste Solskjær litt av sin storhet:

United-spissen var den eneste som sto igjen i pressesonen da landslagsledelsen fant ut at nok var nok. De dro ham med seg mot bussen da to ungarere ba om å få ta et bilde.

image: Bryr seg bare om å slå Rekdal

Solskjær bråstoppet, gikk tilbake og ga de to et minne for livet.

Si din mening:

•Hvor stort er det av Ole Gunnar Solskjær å komme så sterkt tilbake etter skaden?

JAAA! Ole Gunnar Solskjær feirer et av sine to mål, mål han sjøl mente kom etter to gedigne gavepakker fra Ungarn-forsvaret.