Bryr seg ikke om Ronaldo

Belgia lader opp til åttendedelsfinalen som om Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho ikke eksisterer. Dagbladet.no følger kampen kl. 13.30.

De tre brasilianske R'ene er noen av VMs aller største stjerner. Tre seirer og 11 mål i gruppespillet gjør Brasil til kjempefavoritter mot Belgia.

- Vi har ikke noe å frykte fra dette laget. Ingen grunn til alarm, sier Ronaldo som virkelig har vist sitt gamle jeg i sluttspillet.

- Alt vi må gjøre, er å konsentrere oss om vårt eget spill. Alt er opp til oss.

Roberto Carlos og Ronaldhinho hvilte mot Costa Rica, i dag er begge tilbake. Belgia-trener Robert Waseige vil helst ikke snakke om noen R'er.

- Vi har ingen Ronaldo eller Rivaldo, Cafu, Carlos og så videre. Det blir mye sonespill, men vi ofrer ikke en spiller for Ronaldo, i så fall hadde vi blitt straffet av andre spillere, sier Belgia-treneren.

Brasilianerne har allerede begynt å snakke om kvartfinalen mot England. De belgiske spillerne forstår hvorfor.

- Det er sant at brasilianerne er mer tekniske enn oss. Men vi kan spille kollektivt som et lag, og det må vi også, sier midtbanespiller Timmy Simons.

Rivaldo er mest opptatt av å unngå ekstraomganger i dag. Som Ronaldo har han scoret i alle tre kampene hittil.

- Vi skal ha seieren før det er gått 90 minutter. Selv om vi respekterer Belgia, synes jeg vi er gode nok til å vinne før full tid, sier Rivaldo.

Andre nøyer seg bare med å vinne. Det finnes VM-favoritter som ikke har klart det.

(Dagbladet.no)

RI-RO: Rivaldo og Ronaldo frykter ikke Belgia. Her fra gårsdagens trening. Foto: SCANPIX/AP