Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bryr seg ikke om skittent spill: - Glem alt de sier

Slik skal håndballjentene stoppe Montenegro.

FOKUS:  Heidi Løke tenker ikke på Montenegros spillestil før kveldens kvartfinale. Strekspilleren mener fokus på eget lag er nøkkelene til å vinne.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FOKUS: Heidi Løke tenker ikke på Montenegros spillestil før kveldens kvartfinale. Strekspilleren mener fokus på eget lag er nøkkelene til å vinne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

KOLDING (Dagbladet): Norge møter et robust Montenegro til VM-kvartfinale i kveld.

Men minnene fra forrige møte er ikke gode.

Datoen var 16. desember 2012. Norge tapte EM-finalen 31-34.

Nøyaktig tre år seinere møtes lagene igjen og Montenegro-spiller Suzana Lazovic mener dette blir «en kamp de norske spillerne aldri glemmer».

Håndballjentene bryr seg ikke om motstanderens spillestil og utspill før kampen.

- Minnene fra EM er ikke gode. De er tøffe, men vi må være tøffe tilbake. Det er bare å være like harde tilbake. Vi skal ikke ligge nede og sutre. Vi er klare, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

- Aggressiv Herrem mener Norge må framstå like tøffe i stilen som kveldens rivaler.

- Hvis noen av oss er aggressive, så smitter det over på andre. Det må starte i midtforsvare, lage frikast, og så sprer det seg videre. Mot Tyskland setter vi mange taklinger og stykker opp angrepsspillet deres. Det må vi gjøre mot Montenegro også, sier Herrem.

Heidi Løke tenker ikke på revansj fra kampen for tre år siden.

KLAR: Camilla Herrem mener publikum får se et tent norsk lag i VM-kvartfinalen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR: Camilla Herrem mener publikum får se et tent norsk lag i VM-kvartfinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Glem alt Mongenegro gjør og sier. Montenegro er et fysisk tøft lag, med gode spillere på alle plasser. Vi skal ikke fokusere så mye på deres kvaliteter. Vi har vært flinke til å fokusere og tenke på oss selv og det har vi lykkes med så langt. Vi må se våre muligheter, sier Løke.

- Hva husker du fra forrige møte?

- Jeg husker at vi tapte. Jeg har ikke tenkt så mye på den kampen og jeg bruker ikke energi på det. Vi har mange nye spillere og er et bedre lag nå, sier strekspilleren som scoret ni mot Tyskland i åttedelsfinalen.

- Løp mye Silje Solberg var i likhet med Herrem og Løke med på finaletapet i 2012.

- Jeg husker det var en tøff kamp og det var ekstraomganger. Det blir jevnt nå også. De er tøffe i stilen og vi må løpe fra de, sier Solberg.

- Mange sier de er stygge i stilen, de er nok tøffere enn andre lag. Vi er helt avhengig av et godt forsvar, sier Solberg.

Nora Mørk maner lagvenninnene i forsvarsspillet til å sette seg i respekt før kampen:

- Vi må gi de kamp både defensivt og offensivt. Vi har hatt et godt forsvarspill i de siste kampeneog må krige med hele tiden. Montenegro har seks spillere som spiller stort sett er på banen hele tida. Det kan vi utnytte ved å løpe mye, sier Mørk til Dagbladet.

Framover på banen er det storskytter og stjernespiller Katarina Bulatovic (31) som regjerer.

- Vi skal stoppe Norge slik vi har stoppet alle de andre lagene. Norge og gode spillere og en egen spillestil, men vi skal vise at vi har et bedre lag, sier Bulatovic til Dagbladet.

Montenegro har en gyllen generasjon med kvinnelige håndballspillere. Den unge nasjonen med bare 620 000 innbyggere har vært med å prege idretten de siste åra.

2-1 i kamper Trolig blir det et tett og jevnt oppgjør i Kolding i kveld. De norske håndballjentene har møtt Montenegro tre ganger tidligere, og alle kampene har vært jevne.

- Det blir en tøff kamp. Montenegro har et godt lag og mange av de samme spillerne som i 2012-finalen, sier Thorir Hergeirsson.

I VM 2011 vant Norge 28-27.

I OL-finalen 2012 vant Norge 26-23.

I EM-finalen 2012 tapte Norge 31-34 etter ekstraomganger

Veien til gullet Det norske laget reiste mandag formiddag fra kystbyen Frederikshavn hvor alle lagets seks kamper er blitt spilt. Ferden gikk 272 kilometer videre til Kolding. Ved seier i kvartfinalen, venter semifinale og finale i Hernings storstue: Boxen.

Slik er Norges vei mot VM-gullet:

Kvartfinale (onsdag):

Der venter Montenegro. Kvartfinalen spilles onsdag kveld i Kolding.

Semifinale (fredag):

I en potensiell semifinale fredag kveld i Herning venter enten Danmark eller Romania. Begge lagene vant hver sin åttedelsfinale søndag.

Finale (søndag):

Den store VM-finalen spilles søndag i Herning. Der kryr det av potensielle motstandere for det norske laget: Nederland, Frankrike, Polen, Russland og er alle finalekandidater. Polen vant overraskende mot Ungarn i åttedelsfinale mandag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media