Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bryte-EM: Medaljerekken brutt for Berge

Stig-André Berge tapte bronsekampen.

INGEN MEDALJE: Stig-André Berge (36) maktet ikke å ta sin fjerde strake EM-medalje i bryting tirsdag. Foto: Jack GUEZ/AFP/NTB Scanpix
INGEN MEDALJE: Stig-André Berge (36) maktet ikke å ta sin fjerde strake EM-medalje i bryting tirsdag. Foto: Jack GUEZ/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Stig-André Berge (36) maktet ikke å ta sin fjerde strake EM-medalje i bryting tirsdag.

Norges mest profilerte bryter møtte ukraineren Lenur Temirov til bronsekamp i 63-kilosklassen i Roma. Den duellen gikk Temirov seirende ut av.

Etter endt kamp sto det riktignok 3-3 på poengtavla, men i og med at ukraineren fikk inn det siste poenget, ble han utropt som vinner.

Det var også Temirov som tok det første poenget i kampen, men Berge slo tilbake og gikk opp i ledelsen 2-1. Deretter økte han til 3-1, før ukraineren scoret de to poengene som til slutt avgjorde kampen i hans favør.

OL neste

Kampen mellom Berge og Timurov var én av to bronsekamper i 63-kilosklassen i den italienske hovedstaden.

Berge kom til Roma med tre strake sølv fra de tre siste europamesterskapene. Veteranen med OL-bronse i 2016 maktet ikke ta sin fjerde strake medalje.

Nå må han i stedet rette blikket mot sommerens OL i Tokyo. Det er 36-åringens store mål i 2020.

Berge er samtidig ikke kvalifisert for sommerlene i Japan ennå.

Thoresen til finale

Morten Thoresen kan på sin side bli europamester i bryting onsdag. Tirsdag sikret han seg finaleplass i 67-kilosklassen i Roma. Thoresen møter russiske Nazir Abdullajev i finalen.

I semifinalen torsdag beseiret Bodø-bryteren hviterussiske Aliaksandr Liavontsjyk 2-1 på poeng til tross for at han blødde fra et kutt i hodet underveis i kampen.

Tidligere på dagen hadde Thoresen i tillegg slått tyrkeren Enes Basar (2-0) og litaueren Kristupas Sleiva (4-3) på veien mot semifinale.

Onsdag kan han altså bli europamester.

I 72-kilosklassen ble det exit allerede i første kamp for EM-debutant Juan Sebastian Aak. Han tapte 8-0 mot russeren Adam Kurak.