Bryter for fullt

GÄVLE (Dagbladet): Fritz Aanes (22) er tilbake på brytematta til tross for at han foreløpig er suspendert fra konkurranser etter den positive dopingtesten i OL.

- Jeg har fått beskjed fra den svenske advokaten og FILA-medlem Pelle Svensson om at jeg kan trene for fullt inntil dopingsaken min skal opp i FILA (det internasjonale bryteforbundet) 25. november, sier Fritz Aanes til Dagbladet.

I går var Dagbladet med Fritz på brytetrening i Gävle i Sverige - hvor Narvik-gutten bor og er en av forgrunnsfigurene i bryteklubben BK Loke.

Utestengt

Samtidig er vektløfteren Stian Grimseth - Norges andre doping-offer i OL - utestengt fra all organisert idrett. Såvel trening som konkurranser.

Med andre ord:

To like nandrolon-saker er håndtert ulikt av to forskjellige særforbund. Ifølge Norges antidopingsjef Rune Andersen en uholdbar situasjon.

- En slik forskjellsbehandlingen er blant de høyest prioriterte sakene vi jobber for å bli kvitt. Reglene bør harmonisere, slik at man til enhver tid vet hva man har å forholde seg til, sier Andersen til Dagbladet.

Selv var han i går kveld ikke 100 prosent sikker på om Fritz hadde lov til å trene organisert.

Gråt hver kveld

Mandag startet Aanes opp treningen for fullt igjen. Først da følte han at overskuddet og motivasjonen var på plass igjen.

Mistanken om at han er en juksemaker har vært tung å bære - spesielt med tanke på at han føler å ha bevist sin uskyld etter at analysen av kosttilskuddet Pyrovate viste at det inneholder prestoffer av nandrolon.

- De tre første ukene etterpå gråt jeg hver kveld, sier Fritz.

- Heldigvis har jeg fått stor støtte både fra kjente og ukjente. Og ikke minst fra brytemiljøet, som har tatt meg imot med åpne armer.

Satser videre

Tidligere har bryteren i frustrasjon og skuffelse uttalt at han legger opp hvis han blir utestengt i to år. Nå er han fast bestemt på å satse mot OL i 2004 og 2008 - uansett hvor lang en eventuell dom blir.

FILA-advokat Pelle Svensson har overfor styret anbefalt full frifinnelse av Aanes når saken kommer opp i Roma 25. november. Dit reiser sannsynligvis Aanes med sin advokat Are Johnsen.

- Bryting er livet mitt, og det skal ingen få ta fra meg. Om jeg så må bryte meg inn i treningslokalene med en kompis om natta for å bryte. Og hva skal jeg ellers gjøre. Sitte hjemme og se på TV?

- Kommer du til å bruke kosttilskudd i framtiden?

- Ja, jeg gjør nok det, men først etter å ha sjekket grundig at de er lovlige. Så dårlig kosthold som jeg har er jeg nødt til det. Det går mye i pizza og hamburgere, men slik blir det jo gjerne når man er 22 år og single. Jeg kan ikke engang koke poteter, flirer Fritz Aanes.

- Samme kødden

- Hva har dopingsaken gjort med deg som menneske?

- Jeg har innsett at man ikke kan stole på noen eller noe. Med unntak av mammas kjøttboller. Men ut over det har den ikke endret meg. Jeg er den samme gamle kødden, sier Aanes.

Han er inneforstått med at folk flest i framtiden vil forbinde meg med han som ble tatt for doping i OL.

- Men så lenge jeg vet med meg selv at jeg er uskyldig, så skal jeg klare å leve med det, sier Fritz Aanes.

BRYTER IGJEN: Etter en tung periode er motivasjonen tilbake hos Fritz Aanes. Her slenger han rundt med Mattias Eriksson. - Bryting er livet mitt, og det skal ingen få ta fra meg, sier Aanes.