Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bryter med landslaget

Daniel Franck (31) har fått orden på kneet, men kutter ut landslaget. Han orker ikke å være med på Big Brother-systemet til Antidoping Norge lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franck skadet kneet under en konkurranse i Whistler Mountain i Canada i desember i fjor, og OL røk da han slo opp skaden like før konkurransen i Torino. Lenge fryktet han at skaden var såpass alvorlig at det ville bli lite brettkjøring for ham i framtida.

-  Men jeg undervurderte visst genene mine. Menisken var ikke røket helt, og det har grodd veldig bra. Jeg har spilt beachfotball og squash, og til og med prøvd meg litt på wakeboard i sommer.

Slipper «Big Brother»

31-åringen ønsker likevel ikke lenger å være en del av landslaget og har meldt seg ut av Snowboardforbundet. Han vil også trappe konkurransekjøringen betydelig ned i år.

-  Jeg skal drive mest med «promo». Sponsorene mine har sagt at det er helt opp til meg hvor mye jeg vil konkurrere de neste tre åra. Det skal bli deilig å slippe å leve under konkurransepresset, sier Franck, som ikke kjører flere konkurranser i regi av FIS. Som følge av å være del av landslaget og kjøre FIS-renn, må kjørerne stå på utøverlista som Antidoping Norge kontrollerer. Som alle norske toppidrettsutøvere må man hver tredje dag rapportere til Antidoping Norge om hvor man til enhver tid befinner seg, slik at en er tilgjengelig for dopingtester.

Nytt OL?

-  Jeg er veldig fornøyd med å slippe å være en del av det «Big Brother»-systemet lenger. Jeg skjønner ikke hvordan utøverne kunne gå med på en slik løsning, sier Franck, som mener det må være mulig å få gjort dopingtestene uten den evige rapporteringen.

-  Det er i hvert fall veldig deilig å være fri mann igjen.Bare én ting kan gjøre at han stiller i en konkurranse i regi av FIS igjen:

 FRI MANN:Daniel Franck vil ikke lenger forholde seg til Antidoping Norges rapporteringsregler. Han har kuttet ut landslaget, og vil ikke delta i FIS-konkurranser. Men han satser friskt videre. Foto: Scanpix
FRI MANN:Daniel Franck vil ikke lenger forholde seg til Antidoping Norges rapporteringsregler. Han har kuttet ut landslaget, og vil ikke delta i FIS-konkurranser. Men han satser friskt videre. Foto: Scanpix Vis mer

-  Det må være om jeg skal kjøre for å kvalifisere meg til et nytt OL. Men det blir vel litt vel langt fram, humrer Franck, som har kontrakt med sine sponsorer fram til 2009.

Likevel vil han ikke utelukke det helt.

-  Hvem vet, fire år går jo utrolig fort. Det kommer an på min motivasjon og hvordan den nye generasjonen snowboardere blir. Hvilken retning snowboard utvikler seg, sier Franck.