Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bryter med Samdals hardkjør

Landslagssjef Egil Kristiansen mener hardkjøret i fjor ble for tøft for langrennsjentene. Nå reduserer han antallet harde økter og gir jentene individuelle treningsopplegg.

I morgen eller torsdag offentliggjøres neste sesongs langrennslandslag både for damer og menn. Og Egil Kristiansen, som tar over treneransvaret etter Svein Tore Samdal neste sesong, lover et mer individuelt opplegg for jentene.

For tøft

-  For en del av jentene var opplegget i fjor for tøft. Det ble for mye hardkjør. I år skal vi tilpasse opplegget mer etter hver enkelt løper, sier Kristiansen, og snakker først og fremst om opplegget utenfor landslagssamlingene.

-  Til nå har alle stort sett gjort det samme. Det vil vi fortsatt gjøre på samlinger, men de som trener hardest vil gjøre det utenfor samlingene, sier landslagssjefen.

-  Noen vil få redusert antallet harde økter mye, andre en del og noen bare litt, forklarer han.

Men også på samlingene vil antallet harde økter reduseres.

-  Fra 8-10 harde økter på en uke, til 5-6, sier Kristiansen.

Ikke nedtrapping

 FOR TØFT:  Selv treningsmonsteret Marit Bjørgen fikk det for tøft sist vinter. Den nye treneren, Egil Kristiansen, lover å være påpasselig med å ikke kjøre langrennsjentene for hardt. Foto: TORMOD BRENNA
FOR TØFT: Selv treningsmonsteret Marit Bjørgen fikk det for tøft sist vinter. Den nye treneren, Egil Kristiansen, lover å være påpasselig med å ikke kjøre langrennsjentene for hardt. Foto: TORMOD BRENNA Vis mer

Men han understreker at jentene på ingen måte trapper ned.

-  Vi vil fortsatt mye, vi skal være offensive og vil tøye grenser, sier landslagssjefen.

Selv Marit Bjørgen, som har vært selve beviset på at opplegget til Samdal fungerte, fikk det for tøft i fjor.

-  Det har fungert for Marit, men ikke engang hun tåler alt. Nå skal vi finne tilbake dit hvor hun har overskudd til å trene og ikke bare er sliten, sier Kristiansen, som fortsatt skal bruke Samdal som rådgiver i treningen av Bjørgen.

Han vil ikke spekulere i hvorvidt Bjørgen hadde klart å holde seg frisk dersom hun ikke hadde slitt seg ut i fjor.

-  Det blir veldig vanskelig, nesten umulig å si. Men det er jo større sjanse for å få en infeksjon når man er litt på felgen enn når overskuddet er der, påpeker Kristiansen.

Din kommentar:
Vil et nytt treningsopplegg gi Bjørgen nye VM-gull i Sapporo neste vinter?

RÅDGIVER: Svein Tore Samdal
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media