Bryter med Storhamar

Vålerenga har bestemt seg for å bryte alt samarbeid med Storhamar etter helgas europacup i ishockey av tre hovedgrunner de mener er bevis for at Storhamar bevisst saboterte VIFs muligheter til å nå finalerunden i europacupen.

1. VIF mener Storhamars 1- 9 tap mot London Knights var så «patetisk» at det var opplagt at de «la» seg med vilje. Med Storhamar-tap med mindre enn fire mål ville VIF vært i finalerunden på nyåret.

2. Vålerenga er rystet og forbannet over at Storhamar-leder Erik Kristiansens i Dagbladet i går sa at han hater Vålerenga.

3. Rett før Vålerengas viktige kamp mot Minsk skal Storhamar ha gitt hviterusserne 15- 20 ishockeykøller i gave.

Sett og overhørt

Det siste punktet var det ingen i Storhamar-miljøet som ville bekrefte overfor Dagbladet i går - men episoden ble både sett og overhørt av Vålerengas sportsdirektør Håkan Södergren.

- Bare en tynn lettvegg skilte vår garderobe fra Minsk-garderoben. En fra Storhamar gikk inn med 15- 20 køller og sa: «No problem. Just beat Vålerenga.»

- Tror du at det var et forsøk på å bestikke Minsk til ekstra innsats mot dere?

- Det er umulig å vite sikkert. Men det var iallfall et rart tidspunkt å komme med køllene på, sier Håkan Södergren til Dagbladet.

Med Minsk-seier mot VIF ville Storhamar kapret finalebilletten med seier over London Knights.

- Ikke bestikkelse

Storhamars daglige leder Petter Salsten tilbakeviser at de på noen som helst måte gjorde et forsøk på å bestikke hviterusserne.

- De var på meg i et forsøk på å bytte til seg hockeykøller mot brennevin allerede første dagen. Jeg henviste dem videre til vår materialforvalter, sier den tidligere landslagsspilleren.

Materialforvalter Ingmar Østeraas sier til Dagbladet at han ikke kjenner til episoden hvor det skal ha blitt gitt bort 15- 20køller.

- De køllene må i så fall ha blitt gitt av noen andre i Storhamar-systemet, sier Østeraas.

Uten tillit

Vålerengas markedssjef Jan Tore Kjær sier han har mistet all tillit til Storhamar etter episodene i helga og nekter ethvert samarbeid med klubben så lenge dagens Storhamar-styre blir sittende.

- Etter dette kan ikke jeg sitte i møter med Storhamar og diskutere norsk hockeys framtid, når de selv er med på å ødelegge for andre! Derfor trekker vi oss med umiddelbar virkning fra alle komiteer og utvalg vi sitter i sammen med Storhamar, sier en forbannet Jan Tore Kjær til Dagbladet.

<B>MER SLÅSSING: </B>Det har brutt ut full ishockeykrig mellom Storhamar og Vålerenga. Her fra 3. finalekamp i vår da spillerne havnet i slagsmål, og det blir neppe siste gang.