Bryter med Tottenham

Espen Baardsen (20) svarer knallhardt på å bli degradert til reservekeeper i Tottenham. - Dette forandrer mye for meg. Nå skriver jeg ingen ny kontrakt med Tottenham, sier Espen til Dagbladet.

- Jeg er skuffet. Jeg har gjort en bra jobb. Men jeg vil ikke legge meg ned og gråte over dette, sier Baardsen.

I går hadde Norges største keepertalent en oppklarende prat med Tottenham-manager George Graham. Espen ville ha en forklaring på benkeslitingen mot Manchester United i ligacupen onsdag.

Meldingen fra Graham var av den typen Espen fryktet.
- Jeg fikk beskjed om å være tålmodig, sier han.

På benken

Mot Liverpool i ettermiddag tror Espen bestemt at han ikke spiller fra start. Han blir benkesliter etter storspill, gode kritikker og fast Spurs-plass siden august.

En kanskje-tabbe mot West Ham sist helg var trolig påskuddet Graham trengte.

- Baardsen har gjort det godt, men mange glemmer at han bare er 20 år og fortsatt lærer yrket sitt. Bare det er spesielt i Premier League, sier Spurs-sjef George Graham til engelske PA.

- Det var det samme han sa til meg, sier Baardsen til Dagbladet.

Skilsmisse

I forrige uke var Tottenham og Espen et lykkelig ekteskap. Partene var ifølge ryktebørsen enige om en ny kontrakt på seks og et halvt år. Verdi: 50 millioner norske kroner.

Nå ligger det an til skilsmisse. I hvert fall når Espens kontrakt går ut etter neste Premier League-sesong.

- Det er ingen forhandlinger lenger. Det var jeg, og ikke Tottenham, som brøt dem. Kontrakten ligger nå under bordet, sier Espen.

- Hvor spiller du om et og et halvt år?

- Det vet jeg ikke. Mer vil jeg ikke si om det, sier Espen.

Walker fikk sjansen

I dag får Ian Walker (27) ny tillit av manager Graham. Walker kom inn og gjorde en grei innsats da Tottenham slo United 3- 1.

- Jeg synes det var på tide å gi Walker en sjanse i en storkamp. Han var en av de få spillerne jeg ikke hadde sett på banen. Nå vet jeg at han er i form, sier Graham, som ikke lukker døra helt for Baardsen.

- Det er et hyggelig problem å velge mellom to karer som dem.