PÅ TV: José Mourinho har fått seg ny jobb som TV-ekspert. Foto: Skjermdump beIN Sports.
PÅ TV: José Mourinho har fått seg ny jobb som TV-ekspert. Foto: Skjermdump beIN Sports.Vis mer

José Mourinho i ny jobb

Bryter Mourinho løftet til United her?

Snakket om tiden i Manchester: - Folk vet ikke hva som skjer bak kulissene.

Tidligere denne uka ble det klart at José Mourinho har fått sin første jobb etter at han ble sparket som Manchester United-manager. Portugiseren er imidlertid ikke tilbake på sidelinja enda, men skal jobbe som ekspert for TV-kanalen beIN Sport under Asiamesterskapet i fotball.

Det har tidligere blitt spekulert i at Mourinho har en klausul i kontrakten sin med United som gjør at han ikke kan uttale seg om gamleklubben offentlig.

Det hindret likevel ikke manageren i å lette litt på sløret da han var på jobb for TV-kanalen i kveld.

SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær har fått en veldig god start som manager for Manchester United. En av av grunnene til det kan ifølge Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø være Solskjærs aktive bruk av sin læremester Alex Ferguson. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Sier jeg er gal

Mourinho uttaler seg riktignok mest på generelt grunnlag uten å gå i detalj om hva som foregikk bak kulissene i gigantklubben.

– Noen ganger kommenterer vi det vi ser uten at vi vet hva som skjer bak kulissene. Det mener jeg er viktig, sier han til kanalen.

I sin nest siste sesong i United tok Mourinho laget til 2.-plass i Premier League, bare slått av suverene Manchester City. Det er tydelig at portugiseren mener at den prestasjonen er kraftig undervurdert.

– Jeg kan for eksempel si at andreplassen med Manchester United var en av mine beste sesonger i min karriere. Mange vil da si at jeg er gal, fordi jeg har vunnet 25 titler, men verdsetter en andreplass høyere. Men folk vet ikke hva som skjer bak kulissene. Noen ganger analyserer vi ting med et annet perspektiv, sa han, og fortalte litt om sine umiddelbare framtidsplaner.

– Det er også grunnen til at jeg er her (som fotballekspert), og jeg ønsker å bruke denne perioden av karrieren til å bli bedre kjent med den nye fotballen og forstå hva som skjer bak kameraene. Det er veldig interessant for meg.

Motsetninger

Mourinho ble som kjent erstattet av Ole Gunnar Solskjær som United-manager. Siden nordmannens inngang har resultatene til rødtrøyene forbedret seg raskt, og laget står med seier i de seks siste kampene.

Solskjær har blitt beskrevet som den rake motsetningen til Mourinho, og det som skal ha vært en irritert og lei spillergruppe, ser nå ut til å nyte fotballen igjen.

Det har kommet rapporter om at spillergruppen skal være positiv til at Solskjær overtar manageransvaret på permanent basis, og kristiansunderen har i hvert fall styrket kandidaturet sitt gjennom de siste ukenes prestasjoner.

Selv hevder Solskjær at han ikke tenker på saken.

- Jeg gjør bare jobben min hver dag til kontrakten går ut i slutten av juni, tror jeg. Jeg skal ha en ferie da, så jeg tenker overhodet ikke på det, sa han etter storkampen mot Tottenham, hvor United gikk seirende ut 1-0.