HJEM TIL FØDSEL: Dan Martin. FOTO :SWpix.com/REX/Shutterstock (9753990ah)
HJEM TIL FØDSEL: Dan Martin. FOTO :SWpix.com/REX/Shutterstock (9753990ah)Vis mer

Sykling:

Bryter storritt for å rekke konas fødsel

Litt tidligere forventet drar Dan Martin tilbake til kona.

(procycling.no): - Jeg håper ikke kona mi er i gang med fødselen, sa Dan Martin umiddelbart etter at han vant den sjette etappen i Tour de France i sommer.

Den gang gikk det bra for lagkameraten til Alexander Kristoff, men nå har han brutt årets Vuelta a España for å være med kona Jess Martin, som er gravid med tvillinger.

- Etter å ha rådført meg med laget og doktorene i Andorra (hvor Martin bor, journ.anm), har vi kommet til avgjørelsen om at det beste for meg er å reise hjem for å støtte kona mi med den nært forestående fødselen av våre tvillingjenter, sier Martin i en pressemelding.

Den irske sykkelstjernen ble nummer åtte i årets Tour de France og ble kåret til den mest aggressive rytteren i rittet.

I Vuelta a España har han hatt en hjelperrolle for lagkameraten Fabio Aru, hvor resultatene ikke har vært helt slik UAE Team Emirates hadde håpet. Martin sier selv han har likt sin nye rolle.

- Men nå har tiden kommet, litt tidligere enn vi forventet, for å dra hjem for å støtte kona mi i denne utrolig spennende perioden av livene våre.

Det er første gang Martin og kona får barn. Jess Martin er selv en dyktig atlet og sprang 10.000 meteren under OL i Rio de Janeiro i 2016. Dermed burde de ikke stå på utholdenhetsgenene til tvillingjentene.

I Vuelta a España har Martin også syklet på lag med de to nordmennene Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.