Wayne Rooney:

Bryter tausheten:
- Jeg sviktet barna

Kjørte i fylla etter festnatt med kvinne. Slik opplever han samfunnstjenesten.

DØMT: Wayne Rooney ble fratatt lappen i to år og dømt til 120 timers samfunnstjeneste for fyllekjøring. Foto: NTB scanpix
DØMT: Wayne Rooney ble fratatt lappen i to år og dømt til 120 timers samfunnstjeneste for fyllekjøring. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For første gang snakker Wayne Rooney (32) offentlig om fyllekjøringa i september. Han ble fratatt førerkortet i to år og dømt til 120 timers samfunnstjeneste.

- Jeg strekker hendene i været. Jeg gjorde en tabbe, forteller Everton-spilleren i et intervju med talkSPORT. Intervjuet blir sendt på radio i England søndag.

- Jeg skjønte med en gang at jeg hadde gjort en idiotisk feil og måtte ta konsekvensene av det, sier spilleren med 119 landskamper.

Rooney ble stoppet av politiet i Chesire midt på natta. Han skulle kjøre hjem en kvinne han hadde festet med. Samtidig var hans gravide kone - Coleen - på ferie med parets tre barn.

STORT VAKTHOLD: Wayne Rooney hadde greit med politifolk rundt seg da han møtte i retten i september. Foto: NTB scanpix
STORT VAKTHOLD: Wayne Rooney hadde greit med politifolk rundt seg da han møtte i retten i september. Foto: NTB scanpix Vis mer

Rett etterpå sa Rooney i en uttalelse:

- Jeg vil offentlig beklage min utilgivelige mangel på dømmekraft. Det var totalt galt av meg å kjøre over den tillatte promillegrensa. Jeg har allerede sagt unnskyld til min familie, manager, styreformann og alle i Everton. Nå ønsker jeg å si unnskyld til fansen og alle som har fulgt og støttet meg gjennom hele min karriere.

I dag sier Rooney at han sviktet barna sine:

- Det er ikke noe moro. Jeg har barn. Det er ikke noe moro for dem å oppleve dette. Jeg prøver å lære av feilene mine, noe jeg også føler at jeg gjør.

Sesongen i Premier League har vært god. Everton ligger på 10. plass og Rooney har scoret ni mål. Liverpools Mohamed Salah er toppscorer med 13.

Men innimellom slagene må han fullføre samfunnstjenesten. Det skjer blant vanskeligstilte voksne i Macclesfield i Chesire.

- Jeg har kommet halvveis. Det var ikke noe jeg tenkte at jeg skulle gjøre. Jeg har barn hjemme. Og når du har en fridag ønsker du å slappe av.

Goodison Park-profilen fortsetter:

- Men jeg har virkelig hatt glede av å gjøre dette. Jeg har jobbet med voksne som har lærevansker. Det skjer i et hagesenter. Helt ærlig så liker jeg det. Det er et sted jeg vil holde kontakten med også når samfunnstjenesten er over.

Ifølge talkSPORT uttrykte Coleen Rooney (31) frykt for at det niårige ekteskapet var over. I kjølvannet av fyllekjøringa ble hun avbildet uten giftering.

Ringen er nå på plass igjen. Og paret jobber seg gjennom problemene. Everton spiller hjemme mot Swansea mandag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer