Pernille Blume

Bryter tausheten etter avsløringen

Den danske svømmestjerna Pernille Blume (27) åpner opp om den tøffe kulturen i svømmeverden.

SVØMMESTJERNE: Pernille Blume er en av de aller største stjernene i svømming. Foto: Reuters
SVØMMESTJERNE: Pernille Blume er en av de aller største stjernene i svømming. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Pernille Blumes danske svømmekollega, Jeanette Ottesen (33), lanserte selvbiografien «Fri» forrige uke, startet overskirftene. Ottesen åpnet opp om hvordan hun hadde vært delaktig i å mobbe kollegaen Lotte Friis (33).

Den harde - og til tider problematiske - kulturen i svømmemiljøet, er noe Blume kjenner seg godt igjen i. Hun er i disse dager med i «Vild med dans», som er den danske versjonen av «Skal vi danse».

Da Ekstra Bladet fredag tok en prat med svømmestjerna, fortalte henne at hun har lagt bak seg en uke med mye grubling.

- Selvfølgelig har jeg gått og tenkt mye på det hjemme. Jeg har snakket med venner og kjæresten om noen av tingene som blir sagt. Men for min del er jeg heldigvis på et veldig bra sted akkurat nå og har også vært i et godt svømmemiljø de siste åra, og det har bare vært veldig fint, sier Blume.

Hun la ikke skjul på at hun har vært vitne til en ukultur i miljøet.

- Det har gjennom en periode vært en hard kultur i svømmeverden, og det har jo folk visst om, for det kom jo denne rapporter, som har vist det. Heldigvis har det blitt gjort mye for å endre kulturen, og det går i riktig retning.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 14.08.2012 IKKE HELT MED: Rikke Møller Pedersen (23) og Jeanette Ottesen Gray (24) viser god sportsånd når de stiller til matlaging på frokost-tv etter å ha vært ute på byen hele natta. Det spørs imidlertid om maten ble like god som latteren til jentene. Vis mer

Hun fikk spørsmål om hva hun tenkte angående mobbingen av Friis:

- Jeg tror faktisk at Lotte har vært ute og sagt akkurat hva hun tenker rundt det, og jeg vil la Lotte kommentere det, sier den danske svømmeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer