Andrew Flintoff

Bryter tausheten etter Top Gear-ulykken

Offentligheten har sett lite til tidligere cricketprofil Andrew Flintoff (45) siden desember i fjor. Nå bryter han for første gang tausheten etter ulykken.

BRYTER TAUSHETEN: Andrew Flintoff. Foto: NTB.
BRYTER TAUSHETEN: Andrew Flintoff. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Andrew Flintoff bryter tausheten etter Top Gear-ulykken i desember i fjor.

45-åringen var i en dramatisk bilkrasj i forbindelse med en tv-innspilling til programmet Top Gear. Ulykken skjedde i over 200 kilometer i timen og førte til flere skader i ansiktet og brukne ribbein. Engelskmannen ble sendt til sykehus i helikopter etter ulykken.

I en video, publisert av det engelske cricketlandslaget, kan man se Flintoff dele ut den engelske cricket-capsen til landslagsspiller Tom Hartley, som ligger an til å få sin landslagsdebut. Sammen med capsen kom samtidig noen velvalgte ord fra Flintoff.

- Det gir meg så mye glede å kunne dele denne dagen med deg. Dette er en dag du kommer til å huske for resten av livet. Når du får denne capsen endrer det livet ditt, sa den tidligere England-profilen.

Cricketspillere som representetrerer landene sine på internasjonalt nivå får ofte en caps som et symbol på bragden. Dette skjer som oftest i forkant av debuten.

Nummeret på capsen representerer antall spillere som har spilt for landet før dem.

Flintoff skrøt av Hatley foran de andre spillerne da han utdelte det ærefulle hodeplagget.

- Reisen din har vært annerledes fra mange andres. Det fantes ikke akademier, ingen systemer, men for meg så tyder det på en besluttsomhet og lidenskap. Det er kanskje ikke alltid like tydelig på utsida, men det brenner veldig sterkt inni deg.

Seremonien ble avsluttet med at cricket-legenden ga caps nummer 272 til Hartley til stor begeistring for resten av laget.

Den siste tiden har Flinthoff vært i en ubetalt rolle rundt det engelske cricketlandslaget. Tanken er at han skal bidra med erfaring fra hans mange år på cricketbanen.

Bilkrasjen til Flintoff har vært mye omtalt i media og BBC har i ettertid av ulykken beklaget hendelsen.

- Vi har oppriktig beklaget overfor Andrew og vil fortsette å støtte ham i rehabiliteringsprosessen.

Det populære programmet ble satt på pause etter ulykken. Det vil bli tatt vurderinger seinere på året på om det skal gjenopptas.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer