Bryter tausheten om skandalefaren

Wiljami Myllylä liker ikke å snakke om faren. - Jeg får disse spørsmålene hele tiden, sier han.

KONTROVERSIELL: Mika Myllylåa er et finsk ikon, men er også uløselig knyttet til en av idrettshistoriens største skandaler. Foto: NTB scanpix
KONTROVERSIELL: Mika Myllylåa er et finsk ikon, men er også uløselig knyttet til en av idrettshistoriens største skandaler. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke uvanlig at barna til store idrettshelter følger i deres fotspor. I Norge er det mye fokus på Alfie Haalands sønn, Erling, for tiden, mens Lars Bohinens sønn, Emil, får prøve seg i Premier League-klubben Sheffield United.

I Finland er det sønnen til en annen idrettshelt som vekker oppsikt for tiden. Ishockeyspilleren Wiljami Myllylä (18) fikk nylig debuten på øverste nivå i hjemlandet, og etternavnet virker kanskje kjent?

Mika Myllylä var en av Finlands største idrettsstjerner på 90-tallet, og tok hele seks OL-medaljer i langrennssporet. Høydepunktet kom da han gikk til topps under 30-kilometeren i Nagano 1998, men pappa Myllylä huskes best for skandalene som fulgte.

- Får spørsmål hele tiden

I forbindelse med debuten, ga Wiljami Myllylä en sjelden uttalelse om faren. 19-åringen, som spiller for hovedstadsklubben HIFK, blir stadig minnet på hvem faren var.

Noe tenåringen ikke er overbegeistret for.

- Jeg får disse spørsmålene hele tiden. Men jeg liker ikke å blande inn familiebakgrunnen min. Jeg er Wiljami Myllylä og pappa var den han var, sier han til finske Ilta-Sanomat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer