Premier League

Bryter tausheten

Paul Pogba snakket med fransk TV-kanal etter Uniteds storseier over Chelsea. Innrømmer at det er et «spørsmålstegn».

HVA SKJER?: Ole Gunnar Solskjær har aldri stilt spørsmål ved profesjonaliteten til Paul Pogba. Likevel er det en dårlig skjult hemmelighet at han kan forsvinne fra Manchester United. Foto: NTB scanpix
HVA SKJER?: Ole Gunnar Solskjær har aldri stilt spørsmål ved profesjonaliteten til Paul Pogba. Likevel er det en dårlig skjult hemmelighet at han kan forsvinne fra Manchester United. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Manchester United - Chelsea 4-0

MANCHESTER (Dagbladet): Paul Pogba (26) var glitrende i andre omgang da Manchester United slo Chelsea 4-0 i går. For den hardbarkede fansen på Old Traffords Stretford End var det godt å se en skinnende Pogba tilbake.

Sommeren har vært full av rykter om at han er på vei bort fra United. Real Madrid skal være i førersetet. Men også Juventus er angivelig en beiler.

Selv har Pogba vært taus offentlig. Ryktene har fått herje i aviser og på sosiale medier. Han klarte neppe heller å stilne rykteflommen etter sin opptreden på den franske TV-kanalen RMC Sport i går kveld. Midtbanespilleren uttalte seg etter seieren over Chelsea.

- Jeg er alltid god når jeg spiller fotball, sier han til RMC Sport.

- Jeg gjør det jeg elsker, det er jobben min. Jeg gir mitt beste hver gang jeg er på banen. Jeg er klar over ordene som er blitt sagt. Tida vil vise. Det er fortsatt et spørsmålstegn.

Åpent vindu

Selv om overgangsvinduet er stengt i England, er det fortsatt mulig å selge spillere til Spania, Italia, Tyskland og Frankrike. Her stenger ikke overgangsvinduet før siste dag i august.

Han understreker:

- Jeg er i Manchester. Jeg koser meg sammen med lagkameratene. Jeg ønsker alltid å vinne kamper. Jeg vil alltid gi mitt beste når jeg er på banen.

Pogba var hjernen bak to av målene mot Chelsea. På glitrende vis satte han opp Marcus Rashford og Daniel James på henholdsvis mål tre og fire. I dagens utgave av lokalavisa Manchester Evening News belønnes han med åtte av ti poeng på børsen.

- Til å begynne med gjorde han ikke så mye ut av seg i sin nye, dypere rolle. Men så tok han fullstendig sjefsrollen og var hjernen bak to mål som drepte kampen, heter det.

Pogba har kontrakt med United fram til 2021. Ryktene og spekulasjonene om framtida skyldes agenten hans, den lettere ustyrlige Mino Raiola. Før sommeren uttalte han at Pogba er klar for nye utfordringer.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Irritert

Nede i Madrid har Real-trener Zinédine Zidane åpent sagt at han kan tenke seg spilleren, noe som har irritert Ole Gunnar Solskjær. Å si at du ønsker deg en spiller som er under kontrakt med en annen klubb, bryter med trenernes «gentlemen's agreement».

Pogba avsluttet forrige sesong med å havne i noen ubehagelige situasjoner med fansen. De stilte spørsmål ved profesjonaliteten hans. Han så dem rett i øynene og stemningen var opphetet og aggressiv.

Solskjær har for øvrig aldri betvilt Pogbas profesjonalitet. Men alt har en pris. Og prislappen United har satt på spilleren skal være på 180 millioner pund, eller tett opp mot to milliarder kroner.

Den franske verdensmesteren var for øvrig den siste som forlot Old Trafford-gresset i går. Det skjedde etter at han klappet mot tribunene og ga drakta til en supporter.