Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bryter tausheten

Danske Jakob Fuglsang uttaler seg for første gang etter at han ble koblet til dopinglegen Michele Ferrari.

- INGEN SAK: Jakob Fuglsang mener de siste dagers heftige omtale er en ikke-sak. Han avviser alle anklager om at han har forbindelser til dopinglegen Michele Ferrari. Foto: Reuters/Johanna Geron
- INGEN SAK: Jakob Fuglsang mener de siste dagers heftige omtale er en ikke-sak. Han avviser alle anklager om at han har forbindelser til dopinglegen Michele Ferrari. Foto: Reuters/Johanna Geron Vis mer

Onsdag ble det kjent at antidopingstiftelsen CADF ikke reiser sak mot ham i kjølvannet av rapporten VG publiserte søndag.

Jakob Fuglsang selv kommenterer saken for første gang overfor danske BT seint onsdag.

- Jeg har registrert dagens uttalelse fra CADF. Dette er basert på ingeting - det eksisterer ingen sak, sier Fuglsang til avisa.

VG var altså en av tre aviser som fikk tilgang på en rapport som kobler Fuglsang til dopinglegen Michele Ferrari. Ferrari var i sin tid legen til Lance Armstrong, en tidligere sykkelhelt som i 2013 innrømmet å ha dopet seg i en årrekke.

Taus

Fuglsang avviste kontant anklagene da saken ble kjent søndag. Siden har han vært taus.

At CADF velger å ikke ta saken videre, betyr at det ikke blir opprettet disiplinærsak mot Fuglsang, lagkameraten Aleksej Lutsenko eller laget Astana.

Fuglsang er en av Danmarks største idrettsstjerner. Han har vært tilknyttet Astana-laget siden 2013 og har en fyldig merittliste. Han avsluttet fjoråret som nummer tre på verdensrankingen.

Ferrari er for øvrig utestengt for livstid etter at det ble avslørt at han sto bak dopingprogrammet til Lance Armstrong.

Uheldig

Ferraris utestengelse innebærer at det er forbudt for syklister å motta noen form for trening eller rådgivning fra ham. Hvis noen blir funnet skyldig i å benytte seg av Ferraris tjenester, risikerer man å utestenges i to år.

- Ferrari har vært med på å dope syklister over mange år. Det er dumt om sykkelteamet har den kontakten, sa sykkelekspert Mads Kaggestad til Dagbladet søndag.

Fuglsang hadde karrierens beste sesong i fjor, da han blant annet tok flere topp-plasseringer og vant rittet Liege-Bastogne-Liege. Dansken er oppe på tredjeplass på verdensrankingen til Det internasjonale sykkelforbundet.

- Fuglsang har utviklet seg stort denne sesongen. Det er synd for hans karriere og laget om dette er tilfelle. Håper de kommer til bunns i det, avslutter Kaggestad.