Bryter tausheten

Lars Lagerbäck svarer rundt Sørloth-bråket.

SVARER: Lars Lagerbäck. Foto: Hkon Mosvold Larsen / NTB
SVARER: Lars Lagerbäck. Foto: Hkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er VG som de siste dagene i flere artikler har skrevet om at det skal ha vært svært opphetet stemning på kammerset etter tapet mot Serbia 8. oktober. I den kampen ble Norges EM-drøm knust.

RB Leipzigs Alexander Sørloth (24) skal ha havnet i en svært opphetet diskusjon med landslagssjef Lagerbäck og hans assistent Per Joar Hansen. I en pressemelding på Norges Fotballforbunds hjemmesider, svarer Lagerbäck nå etter bråket.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier landslagssjefen.

NEDTUR: Det Norske landslaget klarte ikke å kvalifisere seg til EM, men Riise mener de unge guttene lærte mye mot Serbia. Video: Rødt Kort Vis mer

Beklager ordvalget

Lagerbäck hevder Sørloth kom med flere anklager som ikke omhandlet hvordan fotballen ble spilt, men om at Per Joar Hansen og Lagerbäck var «inkompetente som trenere både leder- og fotballmessig».

- Etter 30 år i internasjonal fotball har jeg aldri opplevd at spillere har gått over grensen på denne måten. Jeg har hatt mange fotballdiskusjoner med spillere som har vært faktabaserte og handlet om fotball. Men aldri noe som har vært i nærheten av dette, fortsetter han.

«Perry» og Lagerbäck uttrykker i pressemeldingen at de er opptatt av takhøyde, men også lojalitet mot landslagets normer og regler.

VG hevder landslagssjefen skal ha brukt en misset sjanse mot Kypros i 2018 mot Sørloth. Det tar han i pressemeldingen selvkritikk for.

- Dette ordvalget som kom etter en lang og opphetet diskusjon beklager jeg. Dette var et forsøk på å få Alexander til å forstå at han må tilpasse seg hvordan laget skal fungere. For meg handler dette om å skape en god prestasjonskultur, sier Lagerbäck.

- 100 prosent støtte

Videre håper han at alle parter kan legge saken bak seg og fokusere på de kommende kampene. Alle skal ha hatt et oppvasktmøte og tatt hverandre i hånda.

I en annen pressemelding uttaler kapteinsteamet bestående av Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui og Joshua King at de står bak landslagsledelsen.

- Tapet for Serbia var smertefullt for både spillere og støtteapparatet. Det skal være høyt under taket, men i dette tilfellet gikk spilleren alt for langt og vi er glade for at han beklaget sin oppførsel overfor spillergruppa og støtteapparatet. Samtidig var referansen til Kypros-kampen unødvendig fra landslagssjefen, men vi forstår at han ble kraftig provosert over at hans integritet ble utfordret, heter det i uttalelsen.

Norge skal for øvrig spille tre landskamper i november. Disse går mot Israel (hjemme), Romania (borte) og Østerrike (borte).

Norges Fotballforbund opplyser at Alexander Sørloth ikke har noen kommentar til saken. Ifølge NFF har han beklaget overfor støtteapparat og spillergruppa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer