Bryter tausheten

Tidligere Molde-spiller Babacar Sarr sier i et intervju med Romsdals Budstikke at han ønsker å komme til Norge for å gjennomføre ankesaken.

ÅPNER OPP: Babacar Sarr. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
ÅPNER OPP: Babacar Sarr. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sarr er tiltalt for en sovevoldtekt fra 2017, og er også anmeldt for en episode fra Sogndal i 2014.

Den siste saken mot Sarr ble utsatt for tredje gang i oktober 2019.

Avisa har kommunisert med Sarr på e-post:

- Jeg har ikke rømt for å gjemme meg. En profesjonell fotballspiller kan ikke gjemme seg noe sted. Hvis jeg drar til Russland eller Saudi-Arabia, er det fordi det er der jeg har en klubb å spille for, sier Sarr til Romsdals Budstikke.

-Vil til Norge

Sarr, som har spilt i Start, Sogndal og Molde i Norge, sier at han aldri har voldtatt og at han er imot voldtekt.

- Jeg ville virkelig komme tilbake til Norge fra første dag for å avslutte saken. Jeg vil komme på egen hånd, ikke bli arrestert av politiet og tatt med til Norge. Jeg ønsker å reise fra mitt eget land til Norge og avslutte dette, sier Sarr.

Han påpeker riktignok at han «ikke vil komme dit som en kriminell, jeg vil komme dit frivillig.»

Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim reagerer på Sarrs uttalelse:

- Vi har prøvd alle kanaler, og han møtte ikke frivillig før han ble etterlyst. Jeg vil ikke kommentere at han svarer dem og ikke oss, men det endrer ikke situasjonen eller etterlysningen. Jeg registrerer også at forsvareren hans i Norge ikke var orientert om uttalelsene på forhånd. Vi må se om det er noen måte vi kan følge opp dette eller få kontakt med ham på, sier statsadvokaten til Dagbladet.

På rømmen

Dagbladet skrev nylig en omfattende sak om Sarr-saken. Der kom det fram at 194 land har politi fått beskjed om å ha øynene åpne og pågripe Sarr dersom han oppdages, for så å utlevere ham til Norge.

Etter at Molde terminerte kontrakten med Sarr i januar 2019, har han vært i Russland og Saudi-Arabia. I januar 2020 fikk han sparken fra Damac i Saudi-Arabia, og Sarr bekrefter at han ikke har spilt profesjonell fotball siden.

Dagbladet har tidligere forsøkt flere ganger å få kontakt med Sarr på e-post. Senegaleseren har imidlertid ikke besvart våre henvendelser og spørsmål.

John Christian Elden, som er bistandsadvokat for de to kvinnene, sier:

- Vi og domstolen har ventet i spenning siden han stakk av, men det er jo fint om han kommer for å møte voldtektstiltalen. Saken blir aldri foreldet og han er internasjonalt etterlyst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer