Antonio Nusa

Bryter tausheten

Enkelte hevet et øyenbryn da Antonio Nusa (17) sitt navn ikke var å finne i Norges G18-tropp denne måneden. Nå bryter hovedpersonen tausheten.

HISTORISK: 17-årige Antonio Nusa skrev norsk fotballhistorie med innhopp og scoring for Club Brugge i Champions League. Foto: AP
HISTORISK: 17-årige Antonio Nusa skrev norsk fotballhistorie med innhopp og scoring for Club Brugge i Champions League. Foto: AP Vis mer
Publisert

Antonio Nusa (17) skrev seg inn i historiebøkene i europeisk fotball da han 14. september ble tidenes nest yngste målscorer i Champions League - samt tidenes yngste norske spiller i turneringen.

I etterkant ble det et hett tema om hvorfor unggutten, som Club Brugge hentet i fjor fra Stabæk for rundt 30 millioner, ikke var å finne i den ferske G18-troppen til Norge.

Det kom seinere fram at det skyldtes at Nusa hadde meldt forfall til en samling i juni, etter å ikke ha hatt ferie på halvannet år. Norges Fotballforbund (NFF) betegnet det som ugyldig grunn til å melde avbud, og har retningslinjer hvor man kan straffe en spiller ved å ikke bli inkludert ved neste samling - dette gjorde de med Nusa.

- Ser framover

På et digitalt pressetreff med norsk presse onsdag ønsket ikke stortalentet å gå særlig inn på temaet.

- Jeg har ikke så mye å si om det. Det ble som det ble. Det har skjedd, og det er i fortida. Jeg ser bare framover, sier Nusa.

Faren til Nusa er født i Nigeria, som isolert betyr at han kan velge mellom å representere Norge eller det afrikanske landet. Enkelte mente at NFF sin straff kunne framprovosere at 17-åringen vil velge bort spill for Norge.

STORFORM: Stabæks Antonio Nusa klinket til med to scoringer for Stabæk mot Viking. Video: Fotball Media. Vis mer

Toppfotballsjef Truls Dæhli i NFF har uttalt til TV 2 at Nusa vil være tilbake på landslaget ved neste uttak.

- Har Nigeria tatt kontakt angående mulig spill for dem? spør Dagbladet Nusa på pressetreffet.

- Nei. Nigeria har jeg ikke hatt noen kontakt med, svarer han kort og presist.

Kun bak Barcelona-stjerne

Han satte ord på hvordan det var å bli tidenes nest yngste målscorer i Champions League.

- Det gikk ikke helt innpå meg hva som hadde skjedd i starten, for jeg var egentlig bare veldig glad for å ha scoret. Men etter litt tid skjønte jeg mer av det.

Den eneste foran han på lista er ingen ringere enn Barcelonas stortalent Ansu Fati.

- Jeg synes det er veldig gøy å sette rekorder, og være i historiebøkene. Det er noe ekstra, sier Nusa.

TALENT: Antonio Nusa forteller at han funnet seg godt til rette i i Belgia. Foto: Shutterstock
TALENT: Antonio Nusa forteller at han funnet seg godt til rette i i Belgia. Foto: Shutterstock Vis mer

Han forteller om overgangen fra norsk- til belgisk fotball.

- Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til, men jeg har lært masse gjennom det året her. Det tok litt tid å tilpasse seg et nytt land, for det er et annet «game» her enn i Norge. Jeg var vant til Eliteserien, men da jeg kom hit merket jeg et annet fokus. Det testet meg, men jeg har kommet veldig bra ut av det, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer