FOLKEKJÆR: Den tidligere svenske bryteren Frank Andersson var svært populær i Sverige. Men nå har det oppstått uenighet om hvor han skal begraves. Foto: Meli Pettersson Ellafi / Bildbyrån
FOLKEKJÆR: Den tidligere svenske bryteren Frank Andersson var svært populær i Sverige. Men nå har det oppstått uenighet om hvor han skal begraves. Foto: Meli Pettersson Ellafi / BildbyrånVis mer

Uenighet om hvor Frank Andersson skal begraves

Bryterlegende må ha to begravelser

- Det er synd det er blitt slik.

Den populære tidligere mesterbryteren, svenske Frank Andersson døde 9. september på Karolinska Universitetssjukhuset. Dødsårsaken var komplikasjoner etter en hjerteoperasjon tre dager før.

Frank Andersson ble 62 år.

Bryterlegenden var svært populær i Sverige. Han tok tre VM-gull i 90 kilo-klassen og en bronse i OL.

Han fikk utmerkelsen Svenska Dagbladets gullmedalje i 1977.

Populær

Frank Andersson deltok i populære realityserier som de svenske utgavene av Mesternes mester og Robinson-ekspedisjonen. Han var også med i den svenske utgaven av Skal vi danse i 2011. Der endte han på andreplass.

Nå skal det ha oppstått uenighet mellom broren Tommy Andersson og Jeanette Bouvin Nygren som tidligere var gift med Frank Andersson hvor bryterlegenden skal begraves.

Det er nå klart at det skal avholdes to begravelsesseremonier før det endelige gravstedet blir bestemt. Dette skriver Expressen.

Ifølge Expressen fortalte Tommy Andersson nylig at hans bror skulle begraves i fødebyen Trollhättan.

Uenighet

Men dette er ikke Jeanette Bouvin Nygren umiddelbart enig i.

Frank Andersson bodde og døde i Stockholm. Ex-kona ønsker å holde begravelsesseremonien i den svenske hovedstaden.

- Det er synd det er blitt slik. Vi vil ikke krangle med hverandre. Men kjempe for det vi selv har hørt Frank si til hver av oss, sier hans tidligere kone.

DANSEN: Frank Andersson gjorde det bra i den svenske utgaven av Skal vi danse i 2011. Foto: Bildbyrån
DANSEN: Frank Andersson gjorde det bra i den svenske utgaven av Skal vi danse i 2011. Foto: Bildbyrån Vis mer

Begravelsen som familien står bak skal holdes i stadskyrkan i Trollhättan 19. oktober.

Tommy er broren til Frank. Han forteller at Frank hadde uttrykt et ønske like før han gikk bort at han ville begraves ved siden av ham. Om han ikke våknet igjen.

Tommy Andersson skal også ha fortalt at det skulle arrangeres en minnegudstjeneste i Stockholm.

- Heidundrende begravelse

Men det er her det har oppstått uenighet mellom familien og Frank Anderssons ex-kone.

Jeanette Bouvin Nygren påstår ifølge Expressen at det ikke skal dreie seg om en minnegudstjeneste, men en begravelsesseremoni, også i Stockholm.

På Instagram skriver Jeanette Bouvin Nygren:

"Vi vill ordna en hejdundrande begravning för Frank, presis så som han vill ha det, spektakulært och maffigt, och det är presis vad vi gör nu".

PÅ VEI MOT GULL: Frank Andersson løfter og kaster sin motstander på vei mot VM-gullet i Göteborg i 1977. Foto: Bildbyrån
PÅ VEI MOT GULL: Frank Andersson løfter og kaster sin motstander på vei mot VM-gullet i Göteborg i 1977. Foto: Bildbyrån Vis mer

Hun uttaler videre at hun ikke har noe negativt å si om Tommy Andersson. Men at det ikke er klart hvor Frank Andersson skal få sitt siste hvilested.

- Tommy kan ha fått feil informasjon om at det bare skulle være en minnestund i Stockholm. Det er ikke bestemt hvor Frank skal begraves. Nå gjennomfører vi de to seremoniene først. Det kan godt bli at han skal begraves i Trollhättan. Men det er ikke klart. Vi vet ikke ennå, uttaler Jeanette Bouvin Nygren.

Hun sier videre:

- Vi bærer alle på en stor sorg og et stort savn. Jeg vil bare at Frank skal få ro. Og at det skal bli så bra som mulig for barna.