BSK anmelder dommerleder

Anja Andersen boikotter dagens cupkamp mot Storhamar i protest mot dommer Bjørn Erik Børresen. Det bør hun straffes for, mener lederen i dommerkomiteen i Norges Håndballforbund, Terje Anthonsen. Bækkelaget svarer med å anmelde Anthonsen.

Anjas uttalelser til TV2 om at hun står over Storhamar-kampen i protest mot dommer Børresen, fikk Terje Anthonsen til å reagere med oppfordring om å straffe den danske jenta. Anja og Terje Anthonsen har gjennom mange år utviklet et spesielt personlig uvennskap.

I går sendte Anthonsen brev til forbundsstyret.

- Jeg hevder i skrivet at Anja Andersens uttalelser skader idrettens anseelse. Hun bryter både Håndballforbundets og Norges Idrettsforbunds lover, sier Terje Anthonsen til Dagbladet.

Bækkelagets trener Frode Kyvåg, som ga Anja tillatelse til å stå over cupkampen, er opprørt:

- Hvis forbundsstyret vurderer Anthonsens anmeldelse seriøst, vil vi på vår side anmelde Terje Anthonsen for å ha skadd idrettens anseelse.

Personforfølgelse

- Vi har dokumentasjon mer enn god nok mot Terje Anthonsen, som i flere år har drevet med personforfølgelse av Anja Andersen.

- For eksempel: Før sesongen i fjor sørget han for å lage en skrekkvideo med fokus på Anja, som han viste fram på en dommersamling i Årdal.

- Det er å forfølge bevisst en utøver og skade idrettens anseelse, mener Frode Kyvåg.

Sosialdemokrati
i BSK

- Det var aldri snakk om å be Anja om å la være å uttale seg offentlig i denne saken?

- Vi har et sosialdemokratisk samfunn i Bækkelaget, og det å uttale seg på en så uskyldig måte som Anja har gjort, er en menneskerett en utøver har, sier Frode Kyvåg.

  • Om anmeldelsen blir tatt til følge, og Andersen dømt, risikerer hun ei bot opptil 10000 kroner og utestengelse.