BSK anmelder dommerleder

Anja Andersen boikotter dagens cupkamp mot Storhamar i protest mot dommer Bjørn Erik Børresen. Det bør hun straffes for, mener lederen i dommerkomiteen i Norges Håndballforbund, Terje Anthonsen. Bækkelaget svarer med å anmelde Anthonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Anjas uttalelser til TV2 om at hun står over Storhamar-kampen i protest mot dommer Børresen, fikk Terje Anthonsen til å reagere med oppfordring om å straffe den danske jenta. Anja og Terje Anthonsen har gjennom mange år utviklet et spesielt personlig uvennskap.

I går sendte Anthonsen brev til forbundsstyret.

- Jeg hevder i skrivet at Anja Andersens uttalelser skader idrettens anseelse. Hun bryter både Håndballforbundets og Norges Idrettsforbunds lover, sier Terje Anthonsen til Dagbladet.

Bækkelagets trener Frode Kyvåg, som ga Anja tillatelse til å stå over cupkampen, er opprørt:

- Hvis forbundsstyret vurderer Anthonsens anmeldelse seriøst, vil vi på vår side anmelde Terje Anthonsen for å ha skadd idrettens anseelse.

Personforfølgelse

- Vi har dokumentasjon mer enn god nok mot Terje Anthonsen, som i flere år har drevet med personforfølgelse av Anja Andersen.

- For eksempel: Før sesongen i fjor sørget han for å lage en skrekkvideo med fokus på Anja, som han viste fram på en dommersamling i Årdal.

- Det er å forfølge bevisst en utøver og skade idrettens anseelse, mener Frode Kyvåg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer