BSK er Norges lille Chelsea

Bækkelaget er Norges lille Chelsea. Likhetene er mange og klubbene jobber mot felles mål. Begge spiller finalen i cupvinnercupen samme uke og de kommer fra hovedstadens finere strøk. De har flest fremmedarbeidere i spillerstallen, og har samme vyer om å bli best.

Mens Chelsea-manager Gianluca Vialli stiller i Armani-dress på innbytterbenken, nøyer BSK-trener Frode Kyvåg seg med treningstøy.

- Jeg ser likhetene, men også noen ulikheter, sier Frode Kyvåg til Dagbladet.

- Ambisjonene er å bli Europas beste lag ved å vinne Mesterligaen. Akkurat nå er begge på nest øverste trappetrinn. Vi gir oss sjøl to år på å greie den oppgaven. Vinner vi finalen lørdag, ser jeg ikke bort fra at vi stikker av med seieren i Super-cupen til høsten. Her møtes vinnerne av Mesterligaen, cupvinnercupen, EHF-cupen og City-cupen til felles turnering.

Fine strøk

- Dere kommer begge fra hovedstadens finere strøk?

- Det er riktig, men der stopper likhetene.

- Riktignok er Ekeberg et flott strøk av Oslo. Men BSK består av håndverkere og annet arbeidsfolk. Bækkelaget er for hele folket, og noen snobbeklubb blir vi aldri.

- Hva med antall utlendinger?

- Her ligger Chelsea langt foran oss. Har de ikke 16-17 spillere med fremmed pass? Vi er representert ved tre nasjoner utenom Norge, Danmark (Anja Andersen), Østerrike/Romania (Sorina Theodorovic) og Spania (Reyes Baello Vidal).

Fri flyt

Frode Kyvåg er ikke så opptatt av hvor spillerne kommer fra, enten de er utlendinger eller nasjonale.

- Jeg ser behovet for laget, ikke hvilken nasjon de representerer. Om noen år snakkes det ikke om utenlandske spillere i det hele tatt, men om det europeiske fellesskap. Ifølge Roma-traktaten skal det være fri flyt av arbeidskraft.

- Chelsea benytter seg av denne muligheten allerede nå. Vi er bare i startgropa, sier Frode Kyvåg.