BSK er Norges lille Chelsea

Bækkelaget er Norges lille Chelsea. Likhetene er mange og klubbene jobber mot felles mål. Begge spiller finalen i cupvinnercupen samme uke og de kommer fra hovedstadens finere strøk. De har flest fremmedarbeidere i spillerstallen, og har samme vyer om å bli best.

Mens Chelsea-manager Gianluca Vialli stiller i Armani-dress på innbytterbenken, nøyer BSK-trener Frode Kyvåg seg med treningstøy.

- Jeg ser likhetene, men også noen ulikheter, sier Frode Kyvåg til Dagbladet.

- Ambisjonene er å bli Europas beste lag ved å vinne Mesterligaen. Akkurat nå er begge på nest øverste trappetrinn. Vi gir oss sjøl to år på å greie den oppgaven. Vinner vi finalen lørdag, ser jeg ikke bort fra at vi stikker av med seieren i Super-cupen til høsten. Her møtes vinnerne av Mesterligaen, cupvinnercupen, EHF-cupen og City-cupen til felles turnering.

Fine strøk

- Dere kommer begge fra hovedstadens finere strøk?

- Det er riktig, men der stopper likhetene.

- Riktignok er Ekeberg et flott strøk av Oslo. Men BSK består av håndverkere og annet arbeidsfolk. Bækkelaget er for hele folket, og noen snobbeklubb blir vi aldri.

- Hva med antall utlendinger?

- Her ligger Chelsea langt foran oss. Har de ikke 16-17 spillere med fremmed pass? Vi er representert ved tre nasjoner utenom Norge, Danmark (Anja Andersen), Østerrike/Romania (Sorina Theodorovic) og Spania (Reyes Baello Vidal).

Fri flyt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frode Kyvåg er ikke så opptatt av hvor spillerne kommer fra, enten de er utlendinger eller nasjonale.

- Jeg ser behovet for laget, ikke hvilken nasjon de representerer. Om noen år snakkes det ikke om utenlandske spillere i det hele tatt, men om det europeiske fellesskap. Ifølge Roma-traktaten skal det være fri flyt av arbeidskraft.

- Chelsea benytter seg av denne muligheten allerede nå. Vi er bare i startgropa, sier Frode Kyvåg.