BSK og Sandefjord tok cupen

BSK - Nordstrand 26-20. Bækkelags-jentene var suverene, hadde en veldig god Cecilie Leganger i mål og en målhungrig Ausra Fridrikas i form. Det ga NM-gull.

Nordstrand ble slått 26-20 (13-8), og det var i grunnen aldri noen tvil om hvem som skulle stikke av med kongepokalen i kvinnenes NM-finale i håndball. Riktignok tok Nordstrand ledelsen, men Bækkelaget kom raskt til hektene og via 13-8 i pause ble det 26-20 til slutt.

Ausra Fridrikas ble toppscorer med sju mål, men vel så toneangivende for Bækkelaget var keeper Cecilie Leganger. Hun spilte suverent med 23 redninger som resultat.

- Jeg er stolt, men skjønte allerede etter 15 minutter i første omgang at seieren skulle bli vår, sa Siv Heim Sæbøe etter kampen. Cecilie Leganger slo fast at Bækkelaget hadde god kontroll.

- Vi slapp inn 26 mål, og det var for mye.

- Klart jeg er bitter, men vi får komme sterkere tilbake i europacupfinalen, sa Nordstrands Else Marthe Sørlie etter kampen.

-----------

  • Sandefjord - Runar 22-20. Sandefjord vant lokaloppgjøret i NM-finalen i håndball for menn mot Runar i Oslo Spektrum. Sluttresultatet ble 22-20 (10-11). Sandefjord-kaptein Marinko Kurtovic reddet et straffekast i sluttminuttene, og sendte lagkameratene i angrep til 21-19. 20 sekunder før slutt reduserte Runar, men Sandefjord klarte å putte på enda ett mål. Dermed 22-20. - Nå er jeg bare sinnssykt glad, sa Sandefjord-trener Bård Tonning etter kampen. Sandefjord lå under nesten hele kampen, men klarte til tross for det å komme tilbake. I semifinalen måtte de ha fire ekstraomganger for å slå Drammen, mens Runar slo Vestli enkelt 26-18. - Jeg trodde ikke dette skulle gå, men vi har enormt bra lagmoral. Dette er helt utrolig, sa Sandefjords Thomas Pettersen etter kampen. Sandefjord tok med lørdagens seier «the double». De ble også seriemestere. (NTB)
GULL-HYL: SLik jubler en norgesmester. BSK-kaptein Siw Heim Sæbøe lar følelsene få fritt utløp.