BSK strålte i Spektrum

Bækkelaget tjuvstartet feiringen av nasjonaldagen med å bli det første norske kvinnelag som har vunnet en europacupturnering i håndball. BSK ydmyket kroatiske Kras Zagreb med kalassifrene 28-17.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sammenlagt vant Bækkelaget 51-40, etter at Anja Andersen og co. spilte uavgjort 23-23 i den første finalekampen i Zagreb forrige helg. Kroatene ble sendt hjem som et fullstendig ydmyket lag, ikke minst takket være en strålende Cecilie Leganger i BSK-målet.

Bergensjenta stengte målet. Leganger vartet opp med over 20 fantastiske redninger, og slapp inn bare 17 mål i kampen. Da kunne selv Cecilie unne seg selv å være med i angrep i sluttsekundene.

Anja dominerte

Anja Andersen ble igjen BSKs dominerende spiller. Hele 13 scoringer fikk hun notert, og den danske håndballdronningen var ikke til å temme på noen måte. Hyllet av nærmere 7000 tilskuere i Oslo Spektrum ble Bækkelaget det første norske kvinnelag som har vunnet en europacup - faktisk uansett idrett.

Finalen i dag var BSKs 52. europacupkamp gjennom tidene. Klubbens tredje finale endte med soleklar seier.

Siv Heim Sæbøe spilte igjen en gnistrende kamp. Den sterke strekspilleren, som er høyaktuell i Marit Breiviks landslag, la ned en kjempejobb over hele banen.

Sammen med Sahra Hausmann var Sæbøe eneste BSK-jente på vinnerlaget i dag som har spilt samtlige europacupfinaler for klubben.

SUVEREN: Anja var klart banens beste spiller da BSK ble det første norske kvinnelaget i noen sport som vant en Europa-cup finale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer