Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

BSK-styret gjør retrett

Mye tyder på at styret i Bækkelagets håndballgruppe gjør retrett og forsøker å komme til forsoning med Frode Kyvåg. Men for den avsatte treneren er skaden allerede skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er helt uaktuelt for meg å inngå noe trenersamarbeid med Zeljko Tomac. Det er også utenkelig å gå tilbake til jobben som trener dersom Bjørn Trulsen fortsetter som formann i klubben, sa Frode Kyvåg i dag.

Zeljko Tomac har allerede skrevet under en ettårig kontrakt med Bækkelaget. Formann Bjørn Trulsen vil trolig forsøke å overtale Frode Kyvåg til å inngå i trenerteam med kroaten.

Det er ikke aktuelt for Kyvåg.

- Ikke krav

- Spillerne har ikke sagt at Frode nødvendigvis må være hovedtrener. De har bare sagt at de ønsker ham tilbake, hevdet Trulsen.

- Er det mulig å gjeninnsette Frode Kyvåg som hovedtrener?

- Vi kan også tenke oss andre løsninger, men det ønsker jeg ikke å gå mer inn på.

- Krever spillerne at styret bør trekke seg?

- Nei, slik har ikke jeg forstått det. Dessuten er det jo ikke spillerne som ansetter eller avsetter styret i en klubb. Det er opp til generalforsamlingen å ta stilling til.

- Burde ikke Kyvåg visst at dere skrev kontrakt med Tomac?

- Det er lett å være etterpåklok. Vi tar til etterretning at dette burde vært gjort noe annerledes.

- Er det fra styrets side noen broer som er brent til Frode Kyvåg?

- Det håper jeg ikke. Vi er i dialog, og den skal fortsette.

- Regner du med at du fortsetter som formann i Bækkelaget?

- Det vil de samtalene vi skal ha i nærmeste framtid avgjøre.

- Kommer du til å trekke deg?

- Det har jeg ikke tatt noen beslutning om ennå, sa Bjørn Trulsen.

Ville ikke skade

- Styret har innledet en dialog med Frode Kyvåg. Vi er i gang med en prosess der målet er å komme fram til en løsning som er til klubbens beste, sa Trulsen.

- Ingen i styret har hatt til hensikt å skade klubben. Vi skal ta med oss signalene fra spillerne til hovedstyret, slik at vi kan få denne prosessen raskt gjennomført. I løpet av en dag eller to skal vi ha funnet en løsning som er til beste for klubben og alle involverte parter.

- Jentene har ikke kommet med noe krav. De har sagt at de støtter Frode som trener, og at de ønsker ham tilbake. Styret har tatt de signalene, fortsatte Trulsen.

- Styret bør gå

Men ikke alle spillerne er like optimistiske med tanke på styrets sannsynlige snuoperasjon. Lagkaptein Anja Andersen holder fast ved at Kyvåg må bli gjeninnsatt som hovedtrener og at styret bør trekke seg.

- Det er ikke Bjørn Trulsen og styret som kjører løpet nå. Jeg venter bare på at de får sparken. Det er neste skritt som må til for at vi skal komme i gang med treningene slik vi burde. Det er opplagt at styret bør gå og at Frode skal tilbake som hovedtrener. Det er der han hører hjemme, sa Anja til NTB.

Den danske stjernen er fortsatt helt klar på at hun ikke akter å fortsette som spiller i Bækkelaget uten Frode Kyvåg som hovedtrener.

En god sak

Visekaptein Siv Heim Sæbøe er ikke like krass i kommentarene.

- Om Frode inngår i et trenerteam, eller blir gjeninnsatt som hovedtrener, får vi ta som det kommer. Det viktigste for oss nå er at styret er i dialog med Frode. Vi håper utfallet av saken blir avklart rimelig fort så vi kan komme i gang igjen, sa Siv Heim Sæbøe.

- Hva gjør spillerne dersom Kyvåg ikke får fortsette?

- Det har vi ikke tatt stilling til ennå. Kun Anja har en klausul i kontrakten som gir henne anledning til å gå. Vi har vært i kontakt med spillerforeningen, som mener at vi andre også har en god sak, sa Sæbøe.

(NTB)