BSK til europacup-finale

Oslo (NTB- Per-Espen Eriksen): Bækkelaget har tidenes mulighet til å bli det første norske kvinnelag som vinner europacupen i håndball. Med samba-håndball av ypperste klasse ble BSK finaleklar i Cupvinnercupen med 20 måls margin mot det rumenske laget Silcotub Zalau.

I finalen over to kamper midt i mai møter Bækkelaget ikke uventet det kroatiske laget Kras Zagreb, som slo tyske Borussia Dortmund med to mål sammenlagt.

- Vi skal vinne finalen. Motivasjonen er å bli det første norske kvinnelige laget som har greid det. Hvem vi møter i finalen spiller ingen rolle, sa Anja Andersen, som selv har vært med å vinne e-cupen tre ganger tidligere. Den danske håndballdronningen ble Bækkelagets toppscorer med sju mål, og kampens store utespiller ved siden av Siv Heim Sæbøe.

I mål sto Cecilie Leganger som en levende mur. Med en redningsprosent på godt over 50 var hun banens klart beste spiller, og uten tvil årsaken til at BSK-jentene fikk en enkel vei til finalen.

Ingen tro

- Silcotub innså hvor vanskelig oppgaven var allerede da vi hadde spilt første kamp i Romania. De ønsket oss lykke til i finalen, og hadde åpenbart ikke noe tro på returkampen, sa Leganger.

Hun reddet 22 skudd, deriblant to straffekast i løpet av to minutter fra Silcotubs toppscorer Alina Turcas. Bare 17 mål greide rumenerne å presse inn bak den suverene bergenseren.

To ganger tidligere har Bækkelaget spilt og tapt finalen i europacupen. Kanskje tredje gang går bedre?

(NTB)

UTKLASSING: Anja Andersen var suveren da BSK slo det rumenske laget Silcotub Zalau i går.