BSK vil ha Tjugum

BÆKKELAGSHALLEN (Dagbladet): Bækkelaget- Tertnes 27- 28. Etter at BSK mistet Cecilie Leganger, gjør klubben nå alt for å få tilbake sin tidligere storkeeper Heidi Tjugum. Dette skjer samtidig som Oslo-klubben varsler lønnskutt til dagens spillere.

Dagbladet vet at Bækkelaget allerede har vært i kontakt med Tjugum, som med all sannsynlighet returnerer til Oslo, etter endt sesong i danske Viborg.

- Heidi har tidligere spilt i Bækkelaget og er en av de tre aktuelle keeperne vi ønsker oss, sier daglig leder i BSK damer elite, Ingunn Strøm, til Dagbladet.

- Det ville vært bra om vi fikk Heidi hit, sier trener Zeljko Tomac.

Nei til lønnskutt

I kjølvannet av at Cecilie Leganger forlot Bækkelaget har Oslo- klubben slitt i både sportslig og økonomisk motbakke. To sentrale sponsorer trakk seg ut, og underskuddet i årets sesong ser svært stygt ut.

Dette går igjen utover spillerne i klubben.

- Vi hadde håpet å få med spillerne på 10 prosent lønnskutt i inneværende sesong, men det fikk vi negative tilbakemeldinger på. Alle spillerkontraktene går ut i mai, og vi har informert om at det blir lønnskutt hvis ikke sponsorsituasjonen forbedres, sier Ingunn Strøm.

- En utladning

I går viste Cecilie Leganger seg fra sin beste side periodevis. Hun stengte Tertnes- målet helt i 10 minutter i første omgang. Dette til tross for at hun har slitt med influensa i jula.

- Den turbulente høsten og VM kostet mye krefter. Jeg fikk en utladning. Nå for tida sover jeg veldig mye for å lade opp batteriene, sier Cecilie Leganger til Dagbladet.

På stillingen 26- 26 reddet hun sitt andre straffekast for kvelden fra VM- toppscorer Ausra Fridrikas.

- Ausra sa en gang til meg at det var vanskeligere å score på meg når jeg sto på streken på straffene, sier Leganger.

- Har du snakket med Bækkelagets jenter etter overgangsbråket tidligere i høst?

- Kanskje, kanskje ikke. Det føler jeg ikke at dere i media har noe med. Jeg har i hvert fall sagt hei til noen av jentene, sier Cecilie Leganger.

Cecilie Legangers personlige trener Oddvar Bjørnestad rakk ikke gårsdagens kamp i Oslo grunnet et jobboppdrag.

STENGTE MÅLET: Cecilie Leganger viste seg periodevis fra sin beste side i går. Hun ville helst ikke snakke om bråket med BSK. - Jeg har sagt hei til noen av jentene, sa hun til Dagbladet.