Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Buaas håper hun kan fortsette i OL

Snowboarderen deiset hardt i bakken i kvalifiseringen.

BEHOLDER HÅPET: Snowboarderen Kjersti Buaas (32) deiset hardt i bakken under torsdagens slopestylekvalifisering i OL. Likevel håper trønderen at hun kan kjøre semifinalen søndag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BEHOLDER HÅPET: Snowboarderen Kjersti Buaas (32) deiset hardt i bakken under torsdagens slopestylekvalifisering i OL. Likevel håper trønderen at hun kan kjøre semifinalen søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snowboarderen Kjersti Buaas (32) deiset hardt i bakken under torsdagens slopestylekvalifisering i OL. Likevel håper trønderen at hun kan kjøre semifinalen søndag.

Etter uhellet ble Buaas undersøkt på poliklinikken i deltakerlandsbyen som ligger like ved snowboard- og fristilsarenaen.

- Jeg håper jeg kan kjøre søndag. Først og fremst må jeg ikke ha vondt hvis jeg skal gjøre det, sa Buaas til NTB via pressekontakt Ole J. Askeland.

Askeland opplyser til NTB at det ikke er funnet skader på indre organer eller funnet brudd. Det som er funnet, er en liten avrivning av de skrå magemusklene på venstre side, nært festet på bekkenet, som har ført til en blødning og smerter.

- Hun blir observert videre utover kvelden slik at vi er helt sikre på at vi ikke overser noe, sier pressekontakten for de norske snowboarderne.

Stygt fall Buaas landet med skulderen og hodet først. Fallet skjedde i hennes annet forsøk i kvalifiseringen.

- Hun har fått seg en skikkelig karamell, og vi vet ikke helt hvordan dette gikk. Hun er på vei til legesjekk nå, så forhåpentligvis vet vi hvor alvorlig det er i løpet av kort tid, sa landslagssjef Thomas Harstad til NRK.

Buaas kom seg ut av løypen på egen hånd.

Norendal skuffet Også Silje Norendal må ut i semifinale for å kjempe om finalebillett. Den ferske X-Games-vinneren gjorde en feil og falt på det siste hoppet under sitt annet forsøk i kvalifiseringen.

Med 39,00 poeng for forsøket endte hun som nummer åtte i sitt heat. De fire beste gikk rett til finalen.

(NTB)

Hele Norges coronakart