VIDERE: Det gikk bedre for Kjersti Buaas i slopestyle enn i halfpipen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIDERE: Det gikk bedre for Kjersti Buaas i slopestyle enn i halfpipen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Buaas klar for slopestylefinalen

Leverte foran hjemmepublikummet.

Snowboardveteranen Kjersti Buaas måtte riste av seg nerver, men lyktes til slutt og tok seg til VM-finale i slopestyle på hjemmebane.

Buaas var skuffet etter ha blitt slått ut i semifinalen i halfpipe dagen før, men fredag taklet hun presset og fikk med seg 64,7 poeng i sitt siste forsøk.

- Jeg var stresset etter første run, og måtte gå i meg selv for å levere. I siste forsøk fikk jeg gjort det jeg skulle. Vanligvis har vi bare to forsøk, og det er så godt at vi har tre her, for da kan vi bare glemme første run og gå videre, sa Buaas til NTB etter at finaleplassen var i boks.

29-åringen falt i første heat, mens hun fikk 60,8 poeng i det andre. Men prestasjonen i det avgjørende heatet var god og holdt til tredjeplass i annet semifinaleheat bak Jamie Anderson fra USA og Shelly Gottlieb fra New Zealand. Anderson var i en klasse for seg og vant med 86,3 poeng.

- Takknemlig
- Nå er jeg bare glad og takknemlig for at det gikk bra. Det er en løype med varierende vindforhold, så det er litt vanskelig å vurdere farten, mente Buaas som for øvrig var fornøyd med både løypa og stemningen i VM-parken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er en bra løype med store hopp. Det gir en skikkelig utfordring som gjør at jentene på laget kanskje støtter hverandre enda mer. Jentene har vært helt fantastiske, og så er jeg glad for at familien min er her, sa trønderen.

Wiik og Treland utslått
I annet heat hadde hun selskap av Lisa Wiik, som ikke helt lyktes og ble nummer åtte. Wiik var likevel fornøyd fordi hun har vært ute med skade en lang periode og ikke har hatt ideelle forberedelser.

- Jeg er ikke så vant med så store hopp, men det var gøy å være med i VM, sa hun.

I siste run klarte ikke Wiik å sette sin backside 540, et triks hun vanligvis er meget trygg på.

- Jeg har klart det på trening, og det pleier å sitte. Men nå skal jeg feire at jeg har vært med i VM, smilte trønderen som fikk 45,2 poeng som tellende sum.

Dina Treland måtte også tåle 8.-plass i sitt heat og nådde dermed ingen VM-finale. 21-åringen fra Flekkefjord fikk også nøyaktig samme poengsum som lagvenninnen Wiik.

(NTB)