Europa League

Buet på: - Deilig

Bodø/Glimt hisset på seg en hel stadion torsdag kveld.

FRUSTRERTE PSV: Hugo Vetlesen (f.v), Ulrik Saltnes, Albert Grønbæk og Patrick Berg feirer etter å ha gått opp i ledelsen. Foto: AP
FRUSTRERTE PSV: Hugo Vetlesen (f.v), Ulrik Saltnes, Albert Grønbæk og Patrick Berg feirer etter å ha gått opp i ledelsen. Foto: AP Vis mer
Publisert
  • PSV Eindhoven - Bodø/Glimt 1-1 (0-1)

EINDHOVEN (Dagbladet): Bodø/Glimt leverte en god bortekamp mot PSV, og åpnet Europa League-gruppa med ett poeng borte mot nederlenderne.

Til tross for Hugo Vetlesens misbrukte sjanse på overtid, da han kom alene med PSV-keeperen, var Glimt-gjengen fornøyd med prestasjonen.

- Det er en kamp som kan gå begge veier. Så totalt sett en ganske grei start på Europa League, sier høyreback Alfons Sampsted til Dagbladet etter kampslutt.

Massiv pipekonsert

Philips Stadion var på ingen måte fullsatt torsdag kveld, men til tross for noen tomme seter, sørget de frammøtte for å gi god lyd fra seg. Glimt-spillerne kunne nærmest ikke ta ett sekund med luft før pipekonserten runget ut over stadion.

- Det er bare gøy, det. Det er nesten litt deilig å være på bortebane når det er sånn. Jeg merka da vi hadde ballen at de ble frustrerte, og begynte å pipe, som gjorde at de (PSV) kanskje pressa oss litt unødvendig og ga oss litt ekstra rom. Det må vi bare bruke til vår fordel, sier Lars-Jørgen Salvesen.

VÆRSJOKK: José Mourinho og AS Roma ble møtt av skikkelig ruskevær i Bodø i forkant av oppgjøret mot Bodø/Glimt i UEFA Conference League. På Dagbladets spørsmål om været, gjorde den legendariske manageren dette. Vis mer

Sampsted følger opp.

- Man kan jo se at disse supporterne er vant til å være med i Europa. Med en gang vi prøver å være litt kyniske, er de på.

Runar Espejord, som startet kampen på topp, tar i kjent stil hele tribunebråket med knusende ro.

- Ja, det pipes jo litt, men vi begynner å bli vant til de her settingene nå. Jeg føler vi står godt rusta i det når det brenner litt.

Kaptein Saltnes benekter i hvert fall at de prøvde å drøye tid.

- Jeg mener vi ikke i det hele tatt prøvde å drøye tid. Jeg hadde i hvert fall ikke lyst til det, sier Saltnes til Dagbladet, som også oppsummerer kampen som en god prestasjon av Glimt.

HØYT LYDNIVÅ: Denne gjengen lot Glimt-spillerne få høre det. Foto: Reuters
HØYT LYDNIVÅ: Denne gjengen lot Glimt-spillerne få høre det. Foto: Reuters Vis mer

- Det var shit

Den store snakkisen etter kampen var naturligvis Hugo Vetlesen sin enorme miss på overtid. Salvesen serverte Vetlesen alene med PSV-keeper Walter Benitez, men 22-åringens skudd ble reddet.

- Der og da var det «shit» ikke å sette den. Jeg er litt udyktig med tanke på at keeper gambler såpass mye. Det er veldig lett å si at jeg skulle lagt den tilbake. Jeg får et godt treff, og på en vanlig dag pleier jeg å score, forteller Vetlesen til Dagbladet, etter kampslutt.

BOMMET: Hugo Vetlesen tar selvkritikk etter bommen på overtid. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet
BOMMET: Hugo Vetlesen tar selvkritikk etter bommen på overtid. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet Vis mer

- Er dere fornøyd med ett poeng?

- Ja, utover i andre omgang er vi det dominerende laget. Det er vi som styrer kampen. Det er vi som tar føringen og får sjanser. Hadde vi klart å dominere i 90 minutter, så hadde det vært enda bedre. Men jeg synes vi skal ta med oss den andre omgangen. Da viser vi karakter og tør å være oss selv, lyder dommen fra midtbanespilleren.

PSV-trener, Ruud van Nistelrooy, var skuffet etter 1-1 mot Glimt.

- Vi skapte nok til å vinne kampen, men realiteten er også at Walter Benitez reddet kampen for oss med en utrolig redning på slutten, sa van Nistelrooy.

Tabell: Europa League gruppe A

Arsenal11002-13
Bodø/Glimt10101-11
PSV Eindhoven10101-11
Zürich10011-20

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer