Buet ut - så våknet Haaland og co.

Tottenham sjokkerte Manchester City og Erling Braut Haaland, før de lyseblå snudde kampen med tre mål på 12 minutter. Haaland scoret endelig igjen.

ENDTE MÅLTØRKEN: Erling Braut Haaland stoppet på 334 minutter uten scoring. Foto: Dave Thompson/AP/NTB
ENDTE MÅLTØRKEN: Erling Braut Haaland stoppet på 334 minutter uten scoring. Foto: Dave Thompson/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester City - Tottenham 4-2 (0-2)

Det er ikke godt å si hva Manchester City-manager Pep Guardiola sa til spillerne sine i pausen, men de kom ut som et helt annet lag etter hvilen.

For etter en sjokkavslutning på første omgang med to baklengs på ett minutt - scoret de lyseblå tre mål i løpet av 12 minutter etter pause. Guardiola var likevel kritisk etter kampen.

- Vi er langt unna det laget vi har vært i tidligere sesonger. Tror du dette comebacket vil skje hver gang? Det vil det ikke, sa Guardiola til Sky Sports.

- Jeg kjenner ikke igjen laget mitt, de hadde lidenskap og ønsket å løpe, sa spanjolen videre.

Buing

Tilskuerne på Etihad svarte med å bue på sine egne da spillerne gikk i garderoben etter 45 minutter - et uvanlig syn.

- Det var vanskelig å være i den garderoben, innrømmer Jack Grealish etter kampen.

«Utrolig å høre buing på Etihad, men det har vært nok en svak City-forestilling. Det ser ut som en skygge av det City-laget vi har forventet å se», skriver Manchester Evening News-journalist Tyrone Marshall.

«Buing på Etihad. Ikke ofte du hører det», skriver APs James Robson.

Buingen var snudd til jubel i andre omgang, da spissduoen Julian Alvarez og Erling Braut Haaland scoret i løpet av to minutter. Haaland endte dermed «måltørken» sin. Så tok det ti minutter før Riyad Mahrez satte inn 3-2. Samme mann fastsatte sluttresultatet til 4-2.

- Vanvittig snuoperasjon, mente Viaplays Pål André Helland.

- Han fikk stilnet kritikerne, sier Helland om Haaland, som har måttet tåle en del kritikk for å være lite involvert de siste kampene.

Da svarte Haaland med dette jubelbrølet:

Sjokkerte City

Erling Braut Haaland skapte knapt noe som helst og var som vanlig lite involvert før pausen, før han plutselig fikk to sjanser. Den siste en heading hvor han sendte ballen over fra god posisjon.

I stedet scoret plutselig Spurs. Ederson spilte ballen ut til en feilvendt Rodri på femmeteren, og midtbanespilleren ble presset til å gjøre en feil. Ballen havnet ute hos Dejan Kulusevski, som plasserte ballen i mål.

Og det stoppet ikke der.

Tottenham kontret nok en gang minuttet etterpå, da Harry Kane sklitaklet til seg ballen i boksen, skjøt fra skrått hold, bare for å se Ederson forlenge ballen ut til Emerson Royal - som enkelt stanget inn 2-0.

Manchester City var rystet.

- Du må berømme Harry Kane. Han er vanvittig smart, mente Pål André Helland i Viaplay-studio.

- Vi var jo sjokkerte da vi satt her, sa makker Steffen Iversen om de to scoringene.

Snuoperasjon

Haaland gikk 334 minutter uten scoring - det nest lengste siden han dro fra Norge. I Borussia Dortmund gikk han fem kamper uten scoring på det meste.

Etter 54 minutter fikk han en enkel jobb med å sette inn utlikningen med pannebrasken. Da hadde Alvarez hamret inn reduseringen like før.

Begge lag måtte slikke sårene etter byderby-tap i forrige runde - City mot United og Spurs mot Arsenal. Det ble en ny nedtur for Spurs, som ikke klarte å holde på ledelsen.

Etter litt over timen spilt var snuoperasjonen et faktum da, Mahrez dunket ballen i mål. Hugo Lloris i Tottenham-målet burde stoppet det forsøket - en keeper som virkelig har slitt den siste tiden.

Like før slutt havnet en lang pasning fra Ederson i beina til Mahrez, som stormet mot Lloris og lobbet ballen i mål på vakkert vis.

Den endelige spikeren i kista.

P.S. Guardiola benket City-stjerne Kevin De Bruyne, som mistet en trening denne uka som følge av «personlige årsaker».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer