Buffalo Bills draftet nordmann

Nordmannen Leif Dolonen Larsen ble i dag draftet av NFL-klubben Buffalo Bills. Han kan bli den første nordmann i proffligaen etter den legendariske kickeren Jan Stenerud.

25-åringen fra Tofte ble valgt i den sjette av sju runder, som nummer 194 totalt. Dolonen Larsen kom til University of Texas i El Paso (UTEP) som friidrettsutøver. Han var et stortalent i kulestøt, men valgte etterhvert å prøve seg i amerikansk fotball.

Han har de to siste årene vært en viktig forsvarsspiller. I 1998-sesongen startet han alle UTEPs kamper og hadde 76 taklinger (6 bak motstanderens linje) og 2,5 sacks (takling av quarterback). I fjor var han satt tilbake av en kneoperasjon, men klarte 69 taklinger (2 bak motstanderens linje).

Han imponerte med en benkpress-oppvisning da håpefulle spillere viste seg fram for NFL-speidere i vår, og får i speiderrapporter pluss for intelligens, styrke og hurtighet.

Jan Stenerud er den eneste nordmann som har spilt i NFL. Han var ligaens kanskje beste kicker noensinne, og er nå i Hall of Fame.

(NTB)