Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Buffon om utskjellingen av dommer Oliver

Buffon angrer ikke på tirade

Gianluigi Buffon (40) viser ingen anger, men sier han muligens ville brukt litt andre ord etter at han skjelte ut dommeren etter Champions League-exiten.

RØDT: Gianluigi Buffon ble utvist av dommer Michael Oliver etter hans reaksjon på straffesparket Juventus fikk i mot seg på overtid av oppgjøret mot Real Madrid. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB Scanpix
RØDT: Gianluigi Buffon ble utvist av dommer Michael Oliver etter hans reaksjon på straffesparket Juventus fikk i mot seg på overtid av oppgjøret mot Real Madrid. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB Scanpix Vis mer

Det kokte over for Juventus-keeperen da laget fikk straffespark mot seg helt mot slutten i CL-kvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

- Jeg ville sagt det samme på nytt, kanskje med en litt annen og mer sivilisert språkbruk, sier Buffon i det italienske TV-programmet «Le lene».

Buffon ble utvist etter at han konfronterte dommer Michael Oliver i heten som oppsto på Santiago Bernabéu.

Søppelbøtte

En skuffet og forbannet Buffon måtte tusle av banen vel vitende om at hans siste sjanse til å vinne den gjeveste E-cupen forsvant. Keeperlegenden har fått mye kritikk etter det voldsomme utbruddet mot dommeren etter kampen.

Buffon uttalte blant annet at dommer Olivier hadde «en søppelbøtte der andre har hjertet» og mente briten heller burde sittet på tribunen med kona og en Sprite.

- Jeg må forsvare mine lagkamerater og fansen, selv om det kanskje ikke var stilfullt. Jeg måtte bare si ifra, uansett om det kan ha skadet mitt omdømme, sier Buffon.

- Noen ganger fyrer du løs, uansett om det er rett eller galt, og noen ganger kan det bli stygg ordbruk, men det er slik jeg er. Jeg er Gigi Buffon, fortsetter Juventus-målvakten.

For urutinert

Buffon retter ny kritikk mot 33 år gamle Oliver, som den italienske keeperveteranen mener manglet erfaring.

- En mer rutinert dommer ville aldri blåst i den situasjon, i stedet ble dommeren kampens frontfigur. En rutinert dommer ville latt spille gå, snudd seg rundt og latt lagene gjøre opp i ekstraomgangen. Han ville latt spillet avgjøre. Jeg er sikker på at Oliver får en stor karriere, men han er for ung til å dømme en slik kamp, fortsetter Buffon.

Cristiano Ronaldo scoret på straffespark åtte minutter på overtid og sendte Real Madrid til semifinale.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling