Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Buffon er fire minutter unna vill rekord

Har ikke sluppet inn mål i Serie A siden 10. januar.

MÅ HOLDE NULLEN: Holder Juventus-keeperen Gianluigi Buffon nullen i fire minutter på søndag, slår han en 15 år gammel rekord. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
MÅ HOLDE NULLEN: Holder Juventus-keeperen Gianluigi Buffon nullen i fire minutter på søndag, slår han en 15 år gammel rekord. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veterankeeper Gianluigi Buffon opplevde som resten av Juventus-laget en sviende vond mesterligakveld i München onsdag. Søndag kan 38-åringen reise kjerringa med en rekord.

Holder Juventus nullen de fire første minuttene av byderbyet mot Torino, blir Buffon den keeperen i Serie A-historien som har holdt nullen i flest minutter på rad. Sist veteranen måtte se en ball gå i nettet bak seg, var i 2-1-seieren mot Sampdoria 10. januar. Siden er det blitt ti strake kamper uten baklengsmål, totalt 926 minutter.

I ligaoppgjøret mot Sassuolo sist helg passerte Buffon keeperlegenden Dino Zoffs bestenotering på 903 målløse minutter. Det var den nest lengste perioden i Serie A uten mål mot.

Søndag ryker trolig også bestenoteringen på 929 minutter, satt av tidligere Milan-keeper Sebastiano Rossi i 1993/94-sesongen.

Rekordmann Dermed kan evigunge Buffon stå foran en ny stor prestasjon på fotballbanen. Fra før har han satt en rekke rekorder, den siste så sent som i mesterligamøtet med Bayern München onsdag. Den kampen var keeperveteranens 90. i mesterligaen, hvilket er klubbrekord i Juventus.

Før oppgjøret i München delte Buffon bestenoteringen med spisslegenden Alessandro Del Piero.

38-åringen, som er inne i sin 15. sesong i Juventus-drakta, har i tillegg flest landskamper i hjemlandet. Han har i tillegg spilt i fire VM-sluttspill, i tillegg til å sitte på benken gjennom hele sluttspillet i Frankrike i 1998.

Mot Bayern Münchens stjernegalleri onsdag måtte riktignok Buffon se fire baller passere seg, selv om veteranen holdt målet rent til snaue ti minutter gjensto. Kampen i Tyskland endte 4-2 til hjemmelaget etter ekstraomganger, hvilket sendte Juventus ut av mesterligaen.

Venter på Juve-feil I ligaen har Buffon og lagkameratene tre poengs luke til Napoli, som lenge satt i førersetet i kampen om seriemesterskapet. Nå håper sistnevnte at Juventus skal snuble etter 18 seirer og én uavgjort på de 19 siste kampene.

Juventus kan ta sin femte strake ligatittel, mens Napoli jakter sin første siden 1990. Den gang var Diego Maradona en av bærebjelkene i laget.

Napoli skal på sin side ut mot Genoa søndag.

- Vi håper at Juventus skal gjøre en feil. I så fall er vi klare til å utnytte den, sier Napoli-kaptein Marek Hamsik.

- Vår drøm er fortsatt mulig å realisere. Dette kommer til å bli en fantastisk serieavslutning, og de gjenstående kampene blir som finaler, tilføyer han. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart