Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League: Juventus-Monaco

Buffon har øynene på mer enn Champions League-trofeet - han vil lure Ronaldo for gullballen også

Cristiano Ronaldo vil tangere Lionel Messis fem gullballer om Real Madrid forsvarer Champions League-tittelen 27. mai. Men for å klare det må han eller en kamerat score på Gianluigi Buffon - keeperen som (nesten) ikke slipper inn mål.

39 ÅR OG UTEN CL-TITTEL: Gianluigi Buffon har spilt to Champions League-finaler og tapt begge. Vinner han tredje gang ut i Cardiff 27. mai skal stemmegiverne som bestemmer gullballens adresse gjøre veldig mye galt for å nekte ham den også. Foto: AFP PHOTO / Valery HACHE
39 ÅR OG UTEN CL-TITTEL: Gianluigi Buffon har spilt to Champions League-finaler og tapt begge. Vinner han tredje gang ut i Cardiff 27. mai skal stemmegiverne som bestemmer gullballens adresse gjøre veldig mye galt for å nekte ham den også. Foto: AFP PHOTO / Valery HACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juventus-Monaco 2-1 (2-0) 4-1 sammenlagt

TO BAKLENGSMÅL PÅ ti Champions League-kamper inn i semifinalen mot Monaco - tre baklengsmål på tolv kamper ut av semifinalen og inn i finalen 27. mai. Det er Gianluigi Buffons fantastiske keeperstatistikk og Massimiliano Allegris Juventus i et nøtteskall. Det gjerrigste, best organiserte og mest kompakte laget Champions League noen gang har sett. Samtidig som de er strålende offensivt. Og er det mulig å reise til Cardiff med større selvtillit og bedre ballast, nei, jeg tror ikke det.

Juventus 2016/2017 er ikke bare alt en ihuga italiensk catenaccio-sjel kan ønske seg.

De er veldig mye mer.

DENNE UTGAVEN AV Juventus, på toppen av å være italiensk til beinet hva motspillet angår, er kanskje den mest uitalienske utgaven vi noen gang har sett av den gamle damen fra Torino. Det er ikke bare kynisk prosentfotball basert på 1-0 og parkerte busser foran en stengt butikk når målet (resultatet) har helliget middelet (taktikken). 21 scoringer på 12 kamper i årets turnering beviser det. Der 3-0 seieren over Barcelona hjemme er kampen alle snakker om, hvilket er forståelig tatt både resultatet og motstanderen i betraktning - den var jo i alle sammenhenger enorm, en fest, intet mindre.

Men der borteseirer som 4-0 over Dinamo Zagreb, 3-1 over Sevilla, 2-0 over Porto og 2-0 over Monaco forteller alt om hvor mange bein Juventus både har stått på og sparket med på veien til denne finalen.

JA, NULLEN SKAL helst holdes, nesten for enhver pris. Det så du da bortekampen mot Barcelona gikk inn i sine døende sekunder og en nesten kolerisk Allegri, selv om Barca måtte score fire mål for å ta seg videre, agerte som om det gjaldt livet der nede på sidelinja. Juventus skulle ikke ha mål imot. Nullen var Gianluigi Buffons å eie, da for åttende gang i denne utgaven av Champions League. Og siden Sevilla scoret 1-0 (9) på Juventus 22. november i fjor hadde Buffon holdt alle motstandere - være seg Zagreb, Porto (x2), Barcelona (x2) og Monaco (B) - på trygg avstand i 690 minutter da tenåringen som er tre dager yngre enn Martin Ødegaard, Kylian Mbappé, reduserte til 2-1 og ble den yngste spilleren som noen gang har scoret i en semifinale i Champions League.

Selvfølgelig veldig irriterende, både for Buffon og Allegri.

Alle baklengsmål er veldig irriterende for herrene Buffon og Allegri.

MED REAL MADRIDS 3-0 buffer fra Santiago Bernabeu sist tirsdag er det allerede klart hvilken finale vi får selv om Atletico Madrid lever i et slags håp med 90 minutter igjen på Vicente Calderon. Real Madrid scorer jo alltid i Champions League, de scorer jo for øvring nesten alltid i alle kamper. Og scorer Ronaldo sitt 104. i turneringa, hvilket er meget sansynlig sånn som han har holdt på siden kvartfinalene mot Bayern Munchen (fem scoringer), må Atletico score fem.

Det går ikke.

HOLDER GIANLUIGI BUFFON nullen eller står i mål for vinnerlaget i Cardiff også skal alle som har stemmerett til gullballen 2016 gjør veldig mye galt om vi ikke ender opp med en keeper for første gang siden russiske Lev Ivanovich Yashin vant trofeet i 1963. Gjør Ronaldo som han pleier, scorer mål og runder av finalen i bar overkropp ,tangerer han Lionel Messi og blir verdens beste fotballspiller for femte gang. Mulighetene for personlig gevinst på toppen av det gjeveste trofeet klubbfotballen har å by på gjør altså Cardiff-finalen til en kamp om mer enn som så. Som om en finale mellom verdens to beste klubblag p.t. trenger en ekstra dimensjon. Men jeg kan garantere deg at CR7 vil ha det i tankene, han har et museum å fylle på Madeira og en argentinsk skygge han gjerne vil ut av.

Buffon er jeg litt mer usikker på.

Han bare står der han, og redder for laget.

Når du ikke har vært spesielt sjølopptatt de første 39 årene er det ingenting som tyder på at de neste tre ukene vil forandre på det.