KRITISK: Gianluigi Buffon mener Real Madrid har fokusert på spillerkjøp uten å få resultater. Foto: Fabrizio Giovannozzi / AP Photo / NTB Scanpix
KRITISK: Gianluigi Buffon mener Real Madrid har fokusert på spillerkjøp uten å få resultater. Foto: Fabrizio Giovannozzi / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Buffon kritiserer Reals pengebruk

- Penger er ikke nok.

Juventuskaptein og keeperlegende Gianluigi Buffon stiller spørsmålstegn ved Real Madrids innkjøpspolitikk hvor svimlende summer florerer, men ennå ikke har ført til noen suksess.

Den 35 år gamle italieneren spilte under Real Madrid-trener Carlo Ancelotti i hans tid i Juventus og hadde også Real-assistent Zinedine Zidane som lagkamerat.

Han mener at det ikke lenger holder å lokke gode spillere til en klubb med dyre overganger. Rekordkjøpene Gareth Bale og Cristiano Ronaldo kostet alene over 1,6 milliarder kroner, men det er ingen garanti for suksess i dagens fotball, mener Buffon.

- Filosofien er den samme som for ti år siden: kjøp store mestere, underhold fansen og oppretthold Real Madrids historiske rykte, sa Buffon i et intervju med den spanske sportsavisen Marca.

Brukt mest penger - Men virkeligheten er en annen i dagens fotball, og alt dette er ikke nok til å vinne, fortsatte italieneren.

- Det er bedre å ha et balansert mål og å ha tålmodighet. Penger er et godt utgangspunkt, men ikke nok i seg selv.

Real Madrid har brukt over 5 milliarder kroner de siste fem årene på spillekjøp. Til sammenligning har Juventus brukt under halvparten i samme periode. Bare Manchester City av mesterligaklubbene er i nærheten av Real med sine 4,6 milliarder brukt på nye spillere.

Frykter Ronaldo Det er en tøff uke i vente for Ancelottis Real. Onsdag er det Juventus i mesterligaen, mens lørdag er det «El Clásico» mot Barcelona på Camp Nou.

Tøft kan det også bli for Juventus som har hatt en dårlig start på sitt mesterligaspill med uavgjort både mot FC København og Galatasaray.

- Hvis vi får til spillet vårt spill så er vi et lag med et høyt tempo og høyt press, og vi er godt organiserte bakover, men alt dette kan gå i grus hvis Ronaldo får ballen, lurer av tre spillere og scorer, sa Buffon.

(NTB)

DYRE: Gareth Bale og Cristiano Ronaldo er de to dyreste spillerne i historien. Foto: Pierre-Philippe Marcou / AFP Photo / NTB Scanpix
DYRE: Gareth Bale og Cristiano Ronaldo er de to dyreste spillerne i historien. Foto: Pierre-Philippe Marcou / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer