Buffon mistenker juks

Den italienske målvakten er i det sytete hjørnet.

I et intervju gjengitt i Sportinglife gir Gianlugi Buffon uttrykk for sin enorme skuffelse over Italias exit fra årets EM, til tross for at laget hadde gjort jobben sin og slått Bulgaria 2-1.

- Det har vært masse snakk hele uka om at Sverige og Danmark hadde avtalt å spille 2-2, og når det faktisk skjer kan man begynne å lure, uttaler Buffon.

Og fortsetter:

- Jeg er sjokkert, bitter og ikke så rent lite flau - ikke over oss, men over dem.

Tar selvkritikk

Andre italienske spillere er mer ydmyke. Alessandro Del Piero, for eksempel, mener Italia ikke har noen andre å skylde på enn seg selv.

- Vi har ansvaret for at vi ikke klarte å kvalifisere oss. Egentlig burde vi vært klare for kvartfinalen allerede før denne kampen, men vi gjorde det vanskelig for oss selv.

Milan-spilleren Andrea Pirelo deler ikke Del Pieros ydmykhet:

- Jeg tror det var avtalt spill. Kampen ble sannsynligvis preget av at begge lag var redde for at noen skulle bli skadet, raser han.

- Ikke gode nok

Danskene og svenskene er lite imponert over italienernes konspirasjonsteorier. Morten Olsen har ved flere anledninger blitt rasende over italienske journalisters spørsmål om kampfiksing, og nå er det den svenske kapteinen Olof Mellbergs tur til å avvise beskyldningene.

- I turneringer som dette kan man ikke gjøre seg avhengig av andres resultater. Og Italia gjorde det rett og slett ikke bra nok til å gå videre til kvartfinalen, sier Mellberg til BBC Sport.

<B>DÅRLIG TAPER:</B> Italias keeper Buffon slenger med leppa.