Buffon om karrieren:-Støtte fra familien er viktig

Gianluigi Buffon hadde sin debut for 21 år siden. Han har lenge vært en av Juventus og Italias viktigste spillere.

LIDENSKAPLIG: Få spillere viser så mye følelser som Buffon. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
LIDENSKAPLIG: Få spillere viser så mye følelser som Buffon. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den legendariske keeperen Gianluigi Buffon begynte sin fotballkarriere på midtbanen. Det var ikke før VM 1990 at han bestemte seg for å bli keeper. Han så hvor viktig Kamerun-keeper Thomas N'Kono var for laget og det var da han visste at det var keeper han ville bli.

- Det var vel egentlig tilfeldig at jeg ble keeper. Alle barn som begynner med fotball vil score mål, så jeg var på midtbanen og litt spiss i starten, og jeg var helt ok. Men pappa prøvde å få meg til å bli keeper, forteller Gianluigi til FourFourTwo.

«Gigi» er fra en sportsfamilie. Alle var aktive. Moren holdt Italia-rekorden innen diskus, mens faren var vektløfter. Søstrene spilte volleyball for det italienske volleyballaget. En onkel spilte basketball i proffligaen og en grandonkel var keeperlegende i Inter og Milan. Han er glad for å ha vokst opp i en familie som har vært så fokusert på sport: - Jeg tror det hjalp meg i oppveksten. Man tar sport mer alvorlig. Også hadde jeg støtte fra familien, noe som er veldig viktig.

Gjennombruddet

Buffon startet sin karriere i Parma allerede som 13-åring. Allerede som 17-åring fikk han sin Serie A-debut mot storklubben Milan i 1995. En kamp sisteskansen husker enda:- Det var en vakker dag, en vakker opplevelse – å realisere den drømmen jeg hadde jobbet mot i flere år. Jeg gjorde en bra kamp, slapp ikke inn noen mål. (Kampen endte 0-0). Jeg var selvsikker og jeg var der jeg ville være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer