Buffon sjokkert over rykter om at han slapp inn dette målet med vilje

Men i går våknet keeperen til nytt skandaleoppslag - om 14 sjekker til 12 millioner.

(Dagbladet): Juventus- og landslagskeeper Gianluigi Buffon er ikke blant spillerne som er anklaget for medvirkning til kampfiksing - i hvert fall ikke offisielt.

Men heller ikke 34-åringen slipper unna et negativt søkelys, særlig etter at en juridisk rapport om keeperens angivelige omfattende gamblingaktivitet havnet i mediene.

La Gazzetta dello Sport skriver at påtalemakten i Torino sendte sine kollegaer i Cremona et dokument som viser hvordan Buffon, i perioden mellom januar og september i 2010, skrev ut 14 sjekker til en tobakkshandler i Parma ved navn Massimo Alfieri.

Han er spillkommisjonær for Lottomatica, og beløpene på sjekkene fra Buffon skal ha variert fra 50 000 euro til 200 000 euro.

Totalt skal det dreie seg om 1 585 000 euro - cirka 12 millioner kroner etter dagens kurs.

I rapporter som den italienske sportsavisa har fått tak i heter det at Marco Valerio Corini, advokaten til Buffon, ikke har vært villig til å gi noen detaljert forklaring.

ENGASJERT: Det var meget høy temperatur på pressekonferansen med Gianluigi Buffon på onsdag, der han raste mot lekkasjene til media. Men dagen etter ble det lekket en rapport som angivelig viser hvordan Buffon skrev ut 14 sjekker på til sammen 12 millioner, til en spillkommisjonær i Parma. Foto:  (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi)
ENGASJERT: Det var meget høy temperatur på pressekonferansen med Gianluigi Buffon på onsdag, der han raste mot lekkasjene til media. Men dagen etter ble det lekket en rapport som angivelig viser hvordan Buffon skrev ut 14 sjekker på til sammen 12 millioner, til en spillkommisjonær i Parma. Foto: (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi) Vis mer

Corini skal ha uttalt at mottakeren av sjekkene er en nær venn av landslagskeeperen, og at han har hjulpet Buffon med å forvalte formuen, blant annet gjennom eiendomsinvestering. Advokaten har imidlertid ikke framskaffet noen dokumentasjon på dette.

- Anklager som gjør deg målløs
Buffon møtte pressen onsdag, før saken om sjekkene til tobakkshandleren i Parma ble offentlig kjent, i det La Gazzetta dello Sport beskriver som en uvanlig seanse.

Ifølge avisa var noen av spørsmålene svært tøffe, på grensa til upassende, og svarene til Buffon sto ikke mye tilbake.

Blant annet var keeperen mildt sagt rystet over at noen kan antyde at han slapp inn et mål mot Lecce med vilje.

Kampen ble spilt 2. mai, den tredje siste serierunden, og kampen endte 1-1 etter at Buffon klønet det til med et tilbakespill fem minutter før slutt.

Førstetouchen ble såpass hard at Lecces Andrea Bertolacci rakk å sette inn en takling, før han trillet ballen i det åpne målet.

- Det var en utenkelig ting. Men «Gigi» gjorde en feil, sånn som vi har gjort mange andre framover på banen, sa Juventus-trener Antonio Conte etterpå.

TURBULENT OPPKJØRING: Men det er som kjent gjerne da Italia slår tilbake... Øverst fra venstre: Leonardo Bonucci, Thiago Motta, Giorgio Chiellini, Mario Balotelli, Andrea Barzagli, Christian Maggio,  Angelo Obinze Ogbonna, Ignazio Abate. Midten fra venstre: Federico Balzaretti, Antonio Nocerino, Daniele De Rossi, visepresident Demetrio Albertini, president Giancarlo Abete, landslagssjef Cesare Prandelli, Riccardo Montolivo, Claudio Marchisio, Alessandro Diamanti. Nede fra venstre: Fabio Borini, Antonio Di Natale, Antonio Cassano, Morgan De Sanctis, Gianluigi Buffon, Salvatore Sirigu, Andrea Pirlo, Sebastian Giovinco, Emanuele Giaccherini. Foto:  EPA/CARLO FERRARO
TURBULENT OPPKJØRING: Men det er som kjent gjerne da Italia slår tilbake... Øverst fra venstre: Leonardo Bonucci, Thiago Motta, Giorgio Chiellini, Mario Balotelli, Andrea Barzagli, Christian Maggio, Angelo Obinze Ogbonna, Ignazio Abate. Midten fra venstre: Federico Balzaretti, Antonio Nocerino, Daniele De Rossi, visepresident Demetrio Albertini, president Giancarlo Abete, landslagssjef Cesare Prandelli, Riccardo Montolivo, Claudio Marchisio, Alessandro Diamanti. Nede fra venstre: Fabio Borini, Antonio Di Natale, Antonio Cassano, Morgan De Sanctis, Gianluigi Buffon, Salvatore Sirigu, Andrea Pirlo, Sebastian Giovinco, Emanuele Giaccherini. Foto: EPA/CARLO FERRARO Vis mer

I går var det Buffons tur til å svare for seg.

- Hvis en person er så dum, som noen åpenbart er, at de tror feilen jeg gjorde mot Lecce var fordi jeg hadde satt penger på kampen, da har jeg ingenting å si til dem. Det er anklager som gjør deg målløs, sa Buffon.

Uavgjort gunstig for begge lag?
Kanskje hadde spørsmålet sammenheng med at Buffon litt tidligere hadde snakket om hvordan uavgjort noen ganger kan være et godt resultat for begge lag, ved å bruke en metafor om at «det er bedre at to personer blir skadet enn at den ene dør».

Buffon og Italia ble selv offer for det i 2004, da Italia røk ut av gruppespillet etter at Danmark og Sverige spilte 2-2 i den siste kampen - et resultat som sendte begge de skandinaviske landene videre.

Den gang var han opprørt over det som i Italia ble oppfattet som avtalt spill, men i etterkant har han ingen problemer med å akseptere det.

- Jeg var ikke sint, hevdet han onsdag.

- Jeg var bare overrasket. Fotballkamper må spilles. Når det er sagt, spilte heller ikke Real Madrid og Bayern München i ekstraomgangene i semifinale i Champions League. Begge gikk for straffesparkkonkurranse. Så bør vi be dem som har makta om å gjøre noe? Mot slutten av en sesong vil det være kamper hvor et uavgjortresultat ville redde begge lag fra nedrykk. Hva forventer dere? Hvem skal forklare seg for fansen når du har rykket ned?

- Skammelige lekkasjer
Det ble dramatikk i den italienske EM-leiren i Coverciano mandag, da politiet ankom grytidlig på morgenen for å gjennomsøke rommet til forsvarsspiller Domenico Criscito. Han ble raskt kastet ut av troppen.

UNNSKYLDTE SEG: Buffon beklaget seg til supportere og medspillere etter kjempetabben mot Lecce. Foto:    REUTERS/Giorgio Perottino
UNNSKYLDTE SEG: Buffon beklaget seg til supportere og medspillere etter kjempetabben mot Lecce. Foto: REUTERS/Giorgio Perottino Vis mer

- Jeg lå og sov, vi merket ingenting. Men for Mimmo(Criscito) var det ikke akkurat en hyggelig måte å våkne på. Det er ikke noe jeg unner noen. Men selv da, klokka seks om morgenen, var TV-kameraene på plass i Coverciano. I Italia vet dere alt umiddelbart. Dere vet hva som ble sagt når en person er blitt avhørt av politiet, bare minutter etter at det har skjedd. Og noen nyheter får dere flere måneder på forhånd. Det er en skam, sa Buffon, som ba mediene fortelle ham det om de visste noe han ikke visste. 

Dagen etter dukket saken om de 14 sjekkene opp...

Juventus-president Andrea Agnelli har rykket ut i Buffons forsvar. Til La Stampa, gjengitt på Juventus' hjemmeside, stusser han over timingen på den siste avsløringen.

- Det er ganske merkelig at denne rapporten kommer ut i dag. Gigi Buffon er i aller høyeste grad en ærlig idrettsmann, og han trenger ikke å sette penger på kamper for å holde orden på økonomien. Det merkeligste med dette er tidspunktet for når denne rapporten kommer ut: I dag. Buffon er ikke under etterforskning, og derfor er overraskelsen enda større, sier Agnelli.

FORTVILTE: Juventus-trener Antonio Conte fortvilte etter tabben som kostet laget to viktige poeng i tittelkampen. Mandag fikk han for øvrig hjemmet sitt gjennomsøkt av politiet - da han trente Siena skal han ha blitt varslet om kampfiksing uten å melde fra. Foto:  (AP Photo/Jonathan Moscrop, Lapresse)
FORTVILTE: Juventus-trener Antonio Conte fortvilte etter tabben som kostet laget to viktige poeng i tittelkampen. Mandag fikk han for øvrig hjemmet sitt gjennomsøkt av politiet - da han trente Siena skal han ha blitt varslet om kampfiksing uten å melde fra. Foto: (AP Photo/Jonathan Moscrop, Lapresse) Vis mer