Buffon tok en «Heinz Müller»

Big Sam sint etter grisetakling på Newcastle-talent.

(Dagbladet.no): LSK-keeper Heinz Müller fikk to kampers karantene og massiv fordømmelse etter knetaklingen som påførte Geir Ludvig Fevang kinnbeinsbrudd og hjernerystelse.

Juventus-keeper Gianluigi Buffon slipper trolig unna med litt pepper fra Sam Allardyce etter en vel så grisete takling mot Newcastle-talentet Andy Carroll på St. James Park i går.

Med knær og knyttnevene hevet ruste italieneren inn i Carroll. Og i motsetning til situasjonen med Müller og Fevang, var ballen i dette tilfellet et helt annet sted.

Like ille som Schumacher

Heldigvis for Carroll slapp han langt heldigere fra angrepet enn Fevang gjorde.

Bare flaks, mener manager Allardyce.

- Man forventer ikke å se noe sånt på en fotballbane. Andy var heldig som ikke endte opp på sykehus, sier han ifølge Sky Sports.

Big Sam mener taklingen minnet mye om Tyskland-keeper Harald Schumachers beryktede overfall på Patrick Battiston i 1982.

BRUTALT Med knyttnevene og kneet først dundret Gianluigi Buffon inn i Andy Carroll under gårsdagens treningskamp på St. James Park. Newcastle-spissen slapp unna sammenstøtet uten alvorlige skader. Foto: Action Images
BRUTALT Med knyttnevene og kneet først dundret Gianluigi Buffon inn i Andy Carroll under gårsdagens treningskamp på St. James Park. Newcastle-spissen slapp unna sammenstøtet uten alvorlige skader. Foto: Action Images Vis mer

Franskmannen slo ut tre tenner og ble påsatt oksygenmaske etter angrepet.

- Dette var like ille som Harald Schumachers takling på Patrick Battiston i VM i 1982, mener han.

I likhet med Battiston og Geir Ludvig Fevang, fikk ikke Carroll en gang frispark av dommer Mark Clattenburg etter å ha blitt meid ned av Buffon.

Buffon beklaget

Newcastle-spissen - som scoret ett av målene i 2-0-seieren - var imidlertid på langt nær så sint som Allardyce etter kampen.

- Jeg fokuserte på ballen, kikket opp, og trodde jeg kunne nå fram først. Jeg fikk ballen forbi ham før han traff meg. Vi fikk ikke frispark, men det er sånn som kan skje, sier Carroll til klubbens hjemmeside.

Og legger til at Buffon unnskyldte seg etter taklingen.

Juventus-keeperen hadde for øvrig bare pene ord å si om Carroll etter kampslutt.

Buffon tok en «Heinz Müller»

- Han spilte bra, og selv om Newcastle siktet på hodet hans med noen av pasningene, viste han at han er god med føttene også. Han la ballen tilbake til midtbanespillerne på en strålende måte, skryter Buffon.

<B>VERSTINGEN:</B> Harald Schumachers takling på Patrick Battiston gjorde den tyske keeperen til Frankrikes mest forhatte mann.
UFINT:</B> Heinz Müller fikk to kampers karantene for denne knetaklingen mot Geir Ludvig Fevang.