- Bugge burde tatt målet

Wæhler mener keeperen må ta skylda for 1-0-målet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Island - Norge 2-0

REYKJAVIK (Dagbladet): - Den enes død er den andres brød, sa Espen Bugge Pettersen etter at Rune Almenning Jarstein tabbet seg ut to ganger mot Hellas sist måned.

Molde-keeperen fikk det som han ville og startet VM-kvalifiseringskampen mot Island - etter tøffe diskusjoner innad i trenerteamet.

Dessverre grep han ikke sjansen spesielt godt.

22 minutter inn i kampen ble Bugge Pettersen stående på streken da Aron Gunnarsson kastet langt inn i feltet. Ballen gikk over Brede Hangeland og helt inn på to meter - der Kari Arnason pirket ballen over streken i duell med Håvard Nordtveit til 1-0 for Island.

- Bugge Pettersen, der må du komme ut, ropte kommentatorene på MAX.

- En gigantisk keepertabbe, mente Lars Tjærnås.

- Han skulle tatt den, så ærlige må vi være
Selv svarer Bugge Pettersen slik når Dagbladet spør om han er enig i tabbe-beskrivelsen:

- Da må jeg se det igjen. Det er vanskelig å si om det er en tabbe fra der jeg står. Men det er godt mulig jeg skulle vært ute på den og fått den unna. Den kommer langt inn, så det er mulig jeg burde vært der.

Midtstopper Kjetil Wæhler er tydelig på at keeperen må ta på seg skylda for 0-1.

- Det målet skulle Bugge ha tatt. Vi må være så ærlige med hverandre at vi sier det. Jeg og Brede (Hangeland) markerte våre spillere, og det var keepers oppgave å fange ballen, sier han ifølge NTB.

Brede Hangeland svarer først at han vil se situasjonen igjen på video før han utdeler skyld. Men når han får høre Wæhlers uttalelse, sier han seg litt enig.

- Jeg følte der og da at det var hans ball. Den gikk over hodet på oss. Det hjelper ingen å stå og peke fingre på hverandre. Det ble mål, og det er skuffende.

Espen Bugge Pettersen ser ingen grunn til å tvile på det Wæhler sier.

- Da har han sikkert rett i det, sier han.

- Det kom mange lange innkast og dødballer mot i den perioden. Hele laget blir litt passivt, jeg selv inkludert, og det er mulig at vi står og venter på andre.

Nekter for keeperproblem
- Har Norge et keeperproblem?

- Jeg tror ikke det i utgangspunktet. Vi har mange gode norske keepere.

- Hvorfor går det da som det går mot Hellas, og i dag?

- Det er vanskelig å si. Jeg har ikke noe godt svar på det, sier Bugge.

Han fikk beskjeden om at han skulle stå før treninga i går. Det var ingen nerver inne i bildet, forsikrer han, bare glede over å få sjansen.

- Forventer du å stå mot Slovenia til tirsdag?

- Det er ikke opp til meg å bestemme, men jeg håper selvfølgelig på det, sier han.

Må slå Slovenia
Etter det islandske ledermålet gikk det meste i stå for Norge, som faktisk startet kampen godt. Få norske målsjanser ble skapt fram til John Arne Riise opphevet offsiden, og Alfred Finnbogason løp gjennom og satte inn 2-0 med ti minutter igjen av ordinær tid.

Joshua King hadde et skudd i stolpen og også et annullert mål, men det var for sent for Norge.

Nå har vi fått en elendig start på VM-kvaliken, og seier mot Slovenia på tirsdag er det eneste som er godt nok.

- Det er en «må vinne»-kamp. De (Slovenia) tapte mot Sveits, og uansett hvor gode eller dårlige de var skal de slås på tirsdag, sier Hangeland.

Han tror kampen ville blitt fullstendig annerledes om Norge hadde fått uttelling på en av de ålreite sjansene sine det første kvarteret.

- Det var utrolig avgjørende at de fikk det første målet. Da snørte de godt igjen sekken og spilte fornuftig. Det var vanskelig å bryte dem ned. Vi starter kampen fantastisk, og hadde vi tatt ledelsen ville det vært en annen historie. Men det handler om resultater i dette gamet, sier landslagskapteinen.

ROT: Håvard Nordtveit og Espen Bugge Pettersen var involvert i 1-0-målet .Foto:  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ROT: Håvard Nordtveit og Espen Bugge Pettersen var involvert i 1-0-målet .Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer