Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bugge Pettersen og Rindarøy inn i Norges tropp

Se Drillos menn til skjebnekampene.

STORSPILTE MOT BRANN: I dag ble Espen Bugge Pettersen, Sandefjord-keeperen, tatt ut på landslaget. Foto:  Marit Hommedal  / SCANPIX
STORSPILTE MOT BRANN: I dag ble Espen Bugge Pettersen, Sandefjord-keeperen, tatt ut på landslaget. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): I formiddag offentliggjorde landslagssjef Egil Drillo Olsen troppen som skal redde restene av VM-håpet for Norge i de to gjenværende kvalikkampene mot Island og Makedonia.

Troppen Drillo tok ut i dag var så å si lik den som storspilte mot Skottland på Ullevaal sist, med bare noen få utskiftninger.

Sandefjords Espen Bugge Pettersen får sjansen som en av tre keepere, mens Knut Olav Rindarøy (Molde) tar plassen til Trond Erik Berthelsen som Riise-reserve på venstrekanten i forsvaret.

Drillo forklarer uttaket av Bugge Pettersen med at det er to kamper som skal spilles på fire dager, mens Rindarøy også var aktuell sist.

- Rindarøy og Berthelsen er ganske jevne, men Rindarøy har vært litt mer stabil i det siste, sier Drillo.

I tillegg får Jon Inge Høiland plassen til Espen Ruud som høyreback, fordi OB-backen har sittet på benken i Danmark.

- Høiland er tilbake etter skade, og starter trolig for Stabæk på torsdag. Men det ser nok ut som Rindarøy og Høiland er backup på backplassene for Riise og Høgli, om ikke noe skjer på trening, sier Drillo på Ullevaal.

- Ellers er troppen sånn som den var sist.

Må vinne begge
Norges fine seier mot skottene hjelper lite dersom jobben ikke gjøres i de to siste oppgjørene.

Drillos menn må fort vinne begge kampene for å bli nummer to bak Nederland i gruppa, og i tillegg må en av de andre gruppetoerne ende med dårligere statistikk (poeng og målforskjell) for at det skal ende med playoff i høst.

- Vi må vinne. Vi kan faktisk fort bli nummer to selv med uavgjort mot Island, men det vil antakeligvis gjøre oss til den dårligste toeren, sier landslagssjefen.

- Jeg tenker ikke mye på matematikken. Jeg konser på det vi kan gjøre selv, og vinner vi begge kampene er jeg fornøyd. Vi er avhengige av at Skottland avgir poeng, men det kan skje allerede mot Makedonia. Alle kan tenke seg festen mot Makedonia her på Ullevaal om vi slår Island borte. Hvis Makedonia slår Skottland vil det bli en ren finale, sier Drillo.

Drillo anslår mulighetene for playoff som gode, og mulighetene for VM i Afrika som noe smalere.

Varsler få endringer på laget
Også før Skottland-kampen tok Drillo ut en trygg tropp med få overraskelser. Men blant andre Magne Hoseth ble hentet inn i etterkant, og han blant flere hadde som kjent en strålende kveld mot skottene.

- Skottland var under pari, og vi spiller over halvparten av kampen med elleve mot ti. Men det er mye bra. Ingen gjør under en middels kamp, selv om noen kanskje er på det jevne. Noen er til og med på sitt beste, og det er en bra kamp. Spesielt fornøyd er jeg med heljertet overgangspill, og at vi skaper såpass mye mot etablert forsvar, sier Egil Olsen.

Drillo mener likevel at det er rom for forandringer på laget som knuste skottene 4-0.

- Det kan bli endringer, men ikke mange. Men vi har bedre tid denne gangen, og kommer til å få flere kvalitetstreninger enn før Skottland, sier landslagssjefen.

NY MANN: Moldes Knut Olav Rindarøy får sjansen for første gang i Drillos tropp. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
NY MANN: Moldes Knut Olav Rindarøy får sjansen for første gang i Drillos tropp. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

Aldri i tvil om Carew
En virussyk John Carew ble tatt ut uansett sin nåværende allmenntilstand, Villa-spissen sliter for tida med et virus.

- Vi snakket med han i går, han er småsjuk. Feber og influensa, men han melder seg klar. Det er ikke gunstig at han ikke spiller, det er grenser for hvor lenge man kan være uten kamptrening når man skal spille for landslaget. Det gjelder Bjørn Helge Riise også, men vi var ikke i tvil om at vi skulle ta dem ut denne gangen, sier Egil Olsen.

Norge møter Island borte 5. september og Makedonia hjemme 9. september.

PÅ OPPTUR: Magne Hoseth sammen med landslagstrener Egil Olsen før kvalikkampen mellom Norge og Skottland. I formiddag tar Drillo ut spillerne som skal fortsette oppturen utover høsten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
PÅ OPPTUR: Magne Hoseth sammen med landslagstrener Egil Olsen før kvalikkampen mellom Norge og Skottland. I formiddag tar Drillo ut spillerne som skal fortsette oppturen utover høsten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling